Tuesday, April 27, 2010

Cupcakes Κρόκου Κοζάνης ― Γεύση Ελλάδας


Σήμερα προσφέρω αυτό. Στο café θέλω να βγάζω μερικά cupcakes με πιο ασυνήθιστα συστατικά. Σήμερα άρχισα πειραματισμούς με κρόκο Κοζάνης. Ο κρόκος έχει ασυνήθιστη γεύση αλλά και ένα εκπληκτικό κίτρινο!



Δεν είχα αποφασίσει τι γεύση γλάσσου να συνδυάσω με το κέικ. Σκέφτηκα αμύγδαλο, πορτοκάλι, λεμόνι, φυστίκι, μέλι, ροδόνερο ή βανίλια. Χρησιμοποίησα βανίλια αλλά νομίζω ότι και μερικές από τις άλλες ιδέες μου θα ήταν καλές. Με ελκύει το λεμόνι λόγω του γενικού κίτρινου θέματος που βγαίνει.


Ο κρόκος Κοζάνης είναι προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Είναι ακριβό και επίσης βιολογικό προϊόν. Μπορεί να χρησιμεύσει ως καταπληκτική φυσική χρωστική. Νομίζω ότι θα μου άρεσε να κάνω όλο το cupcake βιολογικό την επόμενη φορά. Αυτά εδώ δεν ήταν, αλλά θα είναι εύκολο να γίνουν.


Επομένως και πάλι χρειάζεται λίγη βελτίωση, γενικά όμως ένα καλό κέικ.

Liz Cupcakes

10 comments:

  1. Φαινεται καταπληκτικό Λιζ απο χρώμα και απο γεύση σίγουρα θα είναι νοστιμότατο.

    Keep walking!! :)

    ReplyDelete
  2. You never cease to amaze us!
    Bril idea, wtg Liz!=)

    ReplyDelete
  3. Λίζ περίσσεψε κανένα;; αύριο θα είμαι στο Ναύπλιο για δουλειά,τι θα έλεγες να τα πούμε για λίγο από κοντά;;σου έστειλα mail

    ReplyDelete
  4. Πολύ πρωτότυπη ιδέα!
    Μόνο σε φαγητό έχω χρησιμοποιήσει κρόκο Κοζάνης, αλλά θα με ενδιέφερε πολύ να τον δοκιμάσω σε γλυκό!

    ReplyDelete
  5. πολύ πρωτότυπο και πολύ έξυπνο αυτό που έκανες Λιζάκι! απο γεύση πως ήταν ? θα έχουμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε στο καφέ?

    φιλια πολλά

    ReplyDelete
  6. Πολύ πρωτότυπο! Δεν μπορώ καθόλου να φανταστώ τη γεύση του! Φαίνεται όμορφο!

    ReplyDelete
  7. Τέλεια φαίνονται! Ωραίο θα είναι το λεμόνι!

    ReplyDelete
  8. αγαπημένο χρώμα, τώρα αν και όλα τα υλικά είναι βιολογικά ακόμη καλύτερα, καλό μήνα

    ReplyDelete
  9. Όντως εντελώς ελληνική γεύση!

    ReplyDelete