Tuesday, April 27, 2010
Cupcakes Κρόκου Κοζάνης ― Γεύση Ελλάδας
Σήμερα προσφέρω αυτό. Στο café θέλω να βγάζω μερικά cupcakes με πιο ασυνήθιστα συστατικά. Σήμερα άρχισα πειραματισμούς με κρόκο Κοζάνης. Ο κρόκος έχει ασυνήθιστη γεύση αλλά και ένα εκπληκτικό κίτρινο!
Δεν είχα αποφασίσει τι γεύση γλάσσου να συνδυάσω με το κέικ. Σκέφτηκα αμύγδαλο, πορτοκάλι, λεμόνι, φυστίκι, μέλι, ροδόνερο ή βανίλια. Χρησιμοποίησα βανίλια αλλά νομίζω ότι και μερικές από τις άλλες ιδέες μου θα ήταν καλές. Με ελκύει το λεμόνι λόγω του γενικού κίτρινου θέματος που βγαίνει.
Ο κρόκος Κοζάνης είναι προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Είναι ακριβό και επίσης βιολογικό προϊόν. Μπορεί να χρησιμεύσει ως καταπληκτική φυσική χρωστική. Νομίζω ότι θα μου άρεσε να κάνω όλο το cupcake βιολογικό την επόμενη φορά. Αυτά εδώ δεν ήταν, αλλά θα είναι εύκολο να γίνουν.
Επομένως και πάλι χρειάζεται λίγη βελτίωση, γενικά όμως ένα καλό κέικ.
Liz Cupcakes
Follow
Labels:
café,
cupcake,
βιολογικό,
γεύσεις,
γλάσσο,
Ελληνικό,
κρόκος Κοζάνης,
πειραματισμοί,
συστατικά
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Φαινεται καταπληκτικό Λιζ απο χρώμα και απο γεύση σίγουρα θα είναι νοστιμότατο.
ReplyDeleteKeep walking!! :)
You never cease to amaze us!
ReplyDeleteBril idea, wtg Liz!=)
Λίζ περίσσεψε κανένα;; αύριο θα είμαι στο Ναύπλιο για δουλειά,τι θα έλεγες να τα πούμε για λίγο από κοντά;;σου έστειλα mail
ReplyDeleteΠολύ πρωτότυπη ιδέα!
ReplyDeleteΜόνο σε φαγητό έχω χρησιμοποιήσει κρόκο Κοζάνης, αλλά θα με ενδιέφερε πολύ να τον δοκιμάσω σε γλυκό!
πολύ πρωτότυπο και πολύ έξυπνο αυτό που έκανες Λιζάκι! απο γεύση πως ήταν ? θα έχουμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε στο καφέ?
ReplyDeleteφιλια πολλά
Ενδιαφέρον :))
ReplyDeleteΠολύ πρωτότυπο! Δεν μπορώ καθόλου να φανταστώ τη γεύση του! Φαίνεται όμορφο!
ReplyDeleteΤέλεια φαίνονται! Ωραίο θα είναι το λεμόνι!
ReplyDeleteαγαπημένο χρώμα, τώρα αν και όλα τα υλικά είναι βιολογικά ακόμη καλύτερα, καλό μήνα
ReplyDeleteΌντως εντελώς ελληνική γεύση!
ReplyDelete