Wednesday, April 14, 2010

Mint choc chip

Επιστρέψαμε στο Ναύπλιο! Περάσαμε υπέροχα! Δεν είχα καταλάβει πόσο πολύ χρειαζόμουν αυτό το διάλειμμα, αλλά στ'αλήθεια το χρειαζόμουν! Παρόλο που το δελτίο μιλούσε για κακοκαιρία καθώς φεύγαμε, και το βράδυ που φτάσαμε έκανε πάρα πολύ κρύο, ο καιρός βελτιώθηκε το άλλο πρωί και είχε λιακάδα σχεδόν κάθε μέρα!

Πριν φύγουμε, οι πορτοκαλιές είχαν μόλις αρχίσει να ανθίζουν και η διαφορά των δύο εβδομάδων είναι καταπληκτική. Έχουν όλες ανθίσει τελείως! Στο τελευταίο κομάτι του δρόμου προς το Ναύπλιο αργά το μεσημέρι χθες ξαφνικά μας περιέβαλε μια καταπληκτική ευωδιά! Έχουμε ένα πορτοκαλεώνα ακριβώς απέναντι από το σπίτι μας και είναι σα να ζούμε σε μπουκάλι με άρωμα.


Ο κήπος επίσης έχει φουντώσει! Θα πρέπει να σιγυρίσω λιγάκι και να σας δείξω. Έχω καταφέρει να φυτέψω μερικά πράγματα και είναι ώρα να προσθέσω κι άλλα!

Λοιπόν, τώρα επιστρέψαμε και θα έπρεπε να ξεπακετάρω αποσκευές, οπότε αυτό που μου έρχεται να κάνω φυσικά είναι να σας δώσω μια νέα γεύση να δοκιμάσετε. Ένας από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς γεύσεων είναι μέντα με σοκολάτα. Στην Αγγλία είναι πολύ δημοφιλής, αλλά όχι και τόσο εδώ στην Ελλάδα.


Αυτό είναι cupcake Μέντας και Chocolate Chip. Κέικ chocolate chip στολισμένο με ganache λευκής σοκολάτας με ελαφριά γεύση μέντας, και με μια σοκολάτα μέντα για το τελείωμα. Αυτό εδώ οπωσδήποτε δεν είναι χωρίς ζάχαρη. Ούτε χωρίς λιπαρά. Ή χωρίς γλουτεΐνη. Αυτό εδώ είναι για απλή απόλαυση. Για κέρασμα. Για μια φορά μόνο. Αν μπορείτε να αντισταθείτε στα υπόλοιπα.


Αλλάζοντας θέμα...Ίσως ή ίσως να μην έκανα κάτι ψώνια στην Αγγλία και ενδέχεται να βρήκα ή να μη βρήκα ένα-δυο πραγματάκια να δωρίσω. Αλλά αυτά θα τα πούμε σε μια άλλη ανάρτηση, καθώς ακόμη δεν έχω ξεπακετάρει :)

Liz

4 comments:

  1. Like i said on f/b welcome back!!!!

    ReplyDelete
  2. Καλώς όρισες!
    Μούρλια φαίνονται!!!!!
    Μου αρέσει η μέντα με την σοκολάτα!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Καλώς ήλθατε! Και η αγγλική εξοχή είναι καταπληκτική τέτοια εποχή και το Ναύπλιο είναι υπέροχο! Τι τυχεροί που είστε!!!

    ReplyDelete
  4. Πεθαινω για τη μέντα ΚΑΙ για το συνδυασμό μέντα-σκολάτα. Αχ! Θυμήθηκα τα σοκολατάκια after dinner. Σίγουρα τα ξέρεις. Θεϊκά!

    ReplyDelete