Βρισκόμαστε ακόμη σε διακοπές στην Αγγλία, επίσκεψη στους Grandad και Grandma cupcakes. Μακάρι να είσαστε όλοι εδώ. Εντάξει λοιπόν, πλάκα κάνω! Ο καιρός μέχρι τώρα ήταν πολύ καλός, έβρεξε μόνο δύο μέρες, και το υπόλοιπο διάστημα προβλέπεται λιακάδα, οπότε μάλλον δεν θα περάσω και πολύ χρόνο στην κουζίνα!
Να λοιπόν κατιτί μέχρι να επιστρέψουμε. Αυτό είναι ένα cupcake κολιμπρί (μας συγχωρείτε για το φωτισμό σε αυτές τις φωτογραφίες ― ήταν μια από τις βροχερές μέρες). Ανάλογα με τη συνταγή που θα χρησιμοποιήσετε, τα hummingbird cupcakes μπορεί να έχουν μπανάνα, ανανά, μερικές φορές καρότο και καρύδα. Η διακόσμηση συνήθως είναι κρέμα τυριού. Λοιπόν, τι το εξαιρετικό έχει αυτό το κολιμπρί;
Λοιπόν... (ηχούν οι σάλπιγγες) είναι η πρώτη μου προσπάθεια με cupcake χωρίς ζάχαρη. Ναι, χωρίς ζάχαρη!
Τι νόημα έχει ένα cupcake αν δεν έχει ζάχαρη, ίσως ρωτήσετε. Πολύ μεγάλο νόημα, αν τυχαίνει να έχετε διαβήτη. Ήταν καιρός να δοκιμάσω μερικές νέες συνταγές για άτομα με ειδικές διαιτητικές απαιτήσεις και έτσι, ύστερα από αρκετή έρευνα και έχοντας ζητήσει συμβουλές από μια άλλη υπέροχη δημιουργό cupcakes, τη Laura, έκανα την πρώτη μου προσπάθεια.
Τώρα, η ζάχαρη παίζει πολλαπλό ρόλο στη διαδικασία του ψησίματος. Δεν είναι μόνο η γλυκιά γεύση που προσθέτει σε μια συνταγή, αλλά επίσης και ο όγκος (όπως επίσης και το χρώμα). Τα υποκατάστατα ζάχαρης δεν προσθέτουν όγκο ή χρώμα, παρά μόνο γεύση. Κοιτάξτε μέσα στο cupcake:
Βλέπετε ότι είναι ιδιαίτερα λευκό. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να βελτιώσω. Η γενική όψη του κέικ ήταν καλή. H γενική γεύση του, ομολογουμένως, αν έχετε αδυναμία στη ζάχαρη ίσως να μην σας ικανοποιήσει τελείως. Αν όμως ανήκετε σε εκείνους στους οποίους δεν επιτρέπεται να γεύονται ζάχαρη στην καθημερινή τους ζωή παρά μόνο σε ειδικές περιστάσεις, τότε μάλλον θα δείτε ότι αυτό το μικρό κέικ τα καταφέρνει μια χαρά!
Για πρώτη συνταγή χωρίς ζάχαρη πιστεύω ότι δεν ήταν κακό. Θα πειραματιστώ κι άλλο, ώστε να μπορούμε να έχουμε επιλογές χωρίς ζάχαρη στο μενού κάποιες μέρες, ή ίσως κατά παραγγελία.
Liz
Ηλιοβασίλεμα στο Silloth, Cumbria, Αγγλία ― Απρίλιος 2010
(Ναύπλιο / Σμαύπλιο, όλα το ίδιο είναι...)
χρονια πολλα!!!
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά!
ReplyDeleteΝα 'ξερες πόσο ζηλεύω... έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά την Αγγλία, εκεί ζει το κοριτσάκι μου και πάντα η ψυχή μου φτερουγίζει προς τα εκεί!
Φιλιά...
nice photos!
ReplyDeleteΦαίνεται ζουμερό το κολιμπρί :)
ReplyDeleteΜιάμμμ
Καλημέρα
Χρόνια πολλά!!! Να περνάτε υπέροχα!! Πολύ καλή η προσπάθειά σου με το "άγλυκο" cupcake, καλή συνέχεια.
ReplyDeleteχρονια πολλά με το καλό να επιστρέψετε !!!
ReplyDeleteσίγουρα παρα πολύ θα τιμήσουν την αγλυκη εκδοχή σου !!! και εγω έχω αρχίσει και καταργώ την ζάχαρη στην καθημερινότητά μου, οπότε θα τα τιμήσω δεόντως !!!
φιλιά πολλά
Τι ωραίες φωτό! Πολύ καλά κάνεις και δοκιμάζεις και άγλυκα!
ReplyDeleteHi Alex! Hi Liz! Hope you're having a good time visiting good ol' Albion again… To say I'm not jealous of you would be a lie though :)
ReplyDeleteHope to see you soon!
Cheers,
Steph (the "lost and found" one)
Καλή επιτυχία στις δοκιμές σου!!
ReplyDeleteΗ αλήθεια είναι πως και οι άνθρωποι με ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες, χρειάζονται να έχουν κάτι που θα τους ομορφαίνει τον καφέ τους.....
Καλό Σ/Κ, καλά να περνάτε :))
Χρόνια πολλά! Εύχομαι να περνάτε τέλεια!
ReplyDeleteΚαλή επιτυχία στις προσπάθειες σου για το άγλυκο κεκάκι!
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες! Καλά να περνάτε!
ReplyDeleteΜάγδα