Sunday, November 29, 2009

Newsletter και έρευνα αγοράς

Από την περασμένη Δευτέρα μπορείτε να κάνετε εγγραφή ώστε να λαμβάνετε το newsletter που θα χρησιμοποιούμε για να ενημερώνουμε σχετικά με την πρόοδο των εργασιών μας.

Τις προάλλες πήγαμε μιά βόλτα με τον Αλέξη στο Ναύπλιο.

Εντάξει, δεν ήταν απλώς βόλτα. Είχαμε ένα σκοπό. Για κάποιο διάστημα τώρα λέμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να περπατήσουμε στις βασικές περιοχές τόσο του παλιού Ναυπλίου όσο και της νέας πόλης. Προσπαθούμε να παρατηρήσουμε την κίνηση πεζών σε μία μέση ημέρα για να τη λάβουμε υπόψιν όταν αρχίσουμε το ψάξιμο. Σκοπεύουμε να ανοίξουμε το café/τσαγερί (δείτε παρακάτω σχετικά με τη δυσκολία που έχουμε να αποφασίσουμε πώς θα το αποκαλούμε) μέχρι την άνοιξη. Φυσικά γνωρίζουμε ότι δεν πάνε όλα όπως τα προγραμματίζεις!

Καταλαβαίνουμε ότι το να πας μια φορά δεν θα σου δώσει σωστή άποψη, κι έτσι σκοπεύουμε να ξαναπάμε μερικές φορές ακόμη. Δεν είναι και τρομερή δοκιμασία το να περπατάς τριγύρω σ'αυτή την υπέροχη πόλη στη ζεστασιά του ήλιου!


Ήταν πολύ διαφωτιστική βόλτα. Αρχίσαμε να μιλάμε με μία πολύ ευγενική ηλικιωμένη κυρία στην παλιά πόλη που έχει δικά της καταστήματα και όπου να'ναι βγαίνει στη σύνταξη. Είναι στην πόλη για πάρα πολλά χρόνια και ήταν σε θέση να μας δώσει ένα σωρό χρήσιμες πληροφορίες για τα καταστήματα που ήδη είναι εκεί, και ποιά μπορεί να είναι διαθέσιμα σύντομα. Μας έδωσε ακόμη και μια ιδέα για το πότε είναι οι καλύτερες στιγμές στο χρόνο για δουλειά και πότε πέφτει ησυχία. Ήταν πραγματικός θησαυρός χρήσιμων πληροφοριών.

Μπορέσαμε να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα. Κατά κάποιο τρόπο τουλάχιστον. Παρατηρούμε ότι οι γνώμες μας για τα πράγματα αλλάζουν καθώς αποκτούμε περισσότερες πληροφορίες, σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Και μετά είναι και το ζήτημα της φήμης. Αν το προϊόν σου γίνει γνωστό και αγαπητό, ο κόσμος θα έρθει να το πάρει όπου και αν είσαι. Καλά, εντάξει, όχι οπουδήποτε... αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ. Αν έχεις καλή φήμη, ένα πραγματικά καλό προϊόν, θα έχεις πελάτες που έρχονται ειδικά για αυτό αντί για τυχαίους περαστικούς. Παρόλα αυτά δεν είναι κακό να είσαι σε καλή θέση!

Location vs. Reputation. Reputation vs. Location. Ποιό κερδίζει; Κάποιος συμβιβασμός, υποθέτω.

Ας πούμε λοιπόν ότι έχουμε φτάσει σε κάποια προσωρινά συμπεράσματα. Είναι δυνατό για ένα συμπέρασμα να είναι προσωρινό;

Αλλάζοντας θέμα, είμαστε στα τελευταία βήματα πριν οριστικοποιήσουμε την ονομασία της επιχείρησης, του μαγαζιού, και την επιλογή του λογότυπου. Το έχουμε καθυστερήσει και αυτό. Πάρα πολλές καλές ιδέες! Οι φίλοι μας και γραφίστες από το Atelier μάς έχουν καταπλήξει με τη μεγάλα γκάμα ιδεών τους και μας έχουν δώσει πάρα πολλές δυνατότητες.

Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να αφομοιώσεις όταν σχεδιάζεις να ξεκινήσεις μια δουλειά! Νομίζω χρειάζομαι κάτι γλυκό να με βοηθήσει να αποφασίσω!

Monday, November 23, 2009

"ΤΑ ΝΕΑ" Συνέντευξη! (ενημερωμένο)

Είμαι κατενθουσιασμένη!

Πριν δύο βδομάδες μας τηλεφώνησε η Αγγελική Καραγεώργου από ΤΑ ΝΕΑ σχετικά με ένα άρθρο για την αυξανόμενη δημοτικότητα των cupcakes.

Δημοσιεύθηκε σήμερα. Έχει τη βασική συνταγή μου και ιδέες για το πώς να τα κάνεις πιο light! Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο online εδώ.

Είχε πολύ πλάκα όταν βγάζαμε τις φωτογραφίες, και φυσικά δεν χρειάζεται να πω ότι ο Φίνλεϊ είναι ενθουσιασμένος που είδε τον εαυτό του στην εφημερίδα!


Επίσης ήταν πολύ όμορφο που σε είδα, Νίκη!

UPDATE

Μου είχε διαφύγει τελείως ότι τα cupcakes μας βρίσκονται και στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας! Περίπου στη μέση, ακριβώς κάτω από το άρθρο για τον ιό H1N1(!), οριζόντια μπλε λωρίδα, με την φωτογραφία από το banner του μπλογκ μας επανασυντεθιμένη, στο αριστερό άκρο (συγκρίνετέ τη με την κορυφή του μπλογκ).

Saturday, November 21, 2009

Η σαλατούλα μου

Ορίστε η σαλατούλα που έφτιαξα με το μαρούλι που καλλιέργησα (βρήκα) στο παρτέρι μου!


Ήταν ιδιαίτερα τρυφερό κι έτσι απλώς το χώρισα, πρόσθεσα ένα μικρό αγγουράκι σε φέτες, μερικά κυβάκια φέτα και λίγο αλάτι.

Για λάδι πρόσθεσα λίγο καταπληκτικό ελαιόλαδο που μου έδωσαν κάτι φίλοι από τα δέντρα τους στο Λυγουριό. Η γεύση του είναι εξαιρετική. Είναι σχεδόν κρεμώδες.

Μου λένε ότι το Λυγουριό είναι από τα λίγα μέρη με την ειδική άδεια για το λάδι τους. Θα χρειαστεί να το ερευνήσω λίγο περισσότερο αυτό, αλλά ίσως κάποιοι από τους αναγνώστες εδώ μπορούν να ρίξουν λίγο φως;

Πάντως η ετυμηγορία για την τελική σαλάτα ήταν απίστευτη. Παρόλο που το μαρουλάκι μου ήταν τόσο δα μικρό, και αντιστοιχούσαν μόνο μερικές πηρουνιές για τον καθένα μας.

Wednesday, November 18, 2009

Η πρώτη μου σπιτική καλλιέργεια!

Και τελείως τυχαία!

Όταν ζούσαμε στην Αθήνα είχα προσπαθήσει να καλλιεργήσω μερικές ποικιλίες μαρουλιού. Δεν άρχιζαν άσχημα, κατόπιν όμως προσβάλλονταν από διάφορα έντομα και όλα πέθαναν.

Χθες το απόγευμα, ενώ ήμουν στην πίσω αυλή του σπιτιού, αντιλήφθηκα αυτό σε μία από τις γλάστρες που είχα ντανιάσει μέχρι να ασχοληθώ μαζί τους.


Δεν είναι φοβερό; Ο ήλιος και η μπόλικη βροχή που είχαμε πρόσφατα γονιμοποίησαν και έθρεψαν παλιούς σπόρους οι οποίοι προφανώς δεν είχαν πιάσει στην Αθήνα.

Αυτό εγείρει το ερώτημα: τι θα συνέβαινε αν έσπερνα (απλώς ρίξιμο, χωρίς καθόλου φροντίδα) όλο το παρτέρι στο πίσω μέρος του σπιτιού; Οι κηπευτικές μου ικανότητες δείχνουν να βελτιώνονται όσο περισσότερο εγώ δεν κάνω απολύτως τίποτα!

Σαλάτα, κανείς;

Α, και στην περίπτωση που κάποιος αναρωτιέται, δεν έχω την παραμικρή ιδέα ποιά απ'όλες τις ποικιλίες που είχα φυτέψει είναι αυτή.

Friday, November 6, 2009

Εποχές που αλλάζουν, γεύσεις που αλλάζουν!

Το πιστεύετε ότι ο Αλέξης τράβηξε αυτή τη φωτογραφία ακριβώς ένα μήνα πριν, όταν είμασταν στην παραλία;


Ο χειμώνας είναι σίγουρα εδώ! Τις τελευταίες λίγες μέρες ο καιρός ήταν απαίσιος. Το περασμένο σαββατοκύριακο ανάψαμε τη θέρμανση για πρώτη φορά. Υπήρξαν μερικά τεχνικά προβλήματα καθώς και ένα-δυο άλλα ζητηματάκια με το σπίτι, αλλά καλύτερα να μην επεκταθώ! Προτιμώ να πιστεύω ότι τώρα πια όλα είναι εντάξει.



Το τοπίο στο Ναύπλιο και τριγύρω τις τελευταίες δυο βδομάδες έχει αλλάξει. Για παράδειγμα η όψη του πορτοκαλεώνα απέναντι απ'το σπίτι μας έχει αλλάξει δραματικά.


Πριν δυο βδομάδες τα πορτοκάλια ήταν μικρά και καταπράσινα. Τώρα έχουν γιγαντωθεί, και από πράσινα γίνονται ανοικτό κίτρινο, ενώ κάποια ήδη έχουν γίνει πορτοκαλί. Είναι καταπληκτικό το τι κάνουν βροχές λίγων ημερών μαζί με τον ήλιο!!!


Ο γιος μου είναι κατενθουσιασμένος. Ανυπομονεί να ωριμάσουν για να πιεί φρεσκοστιμένη πορτοκαλάδα! Αφ'ότου μετακομίσαμε εδώ με ρωτάει σχεδόν κάθε μέρα «πότε θα είναι έτοιμα;» Δεν είμαι βέβαιη ότι συνειδητοποιεί πως δεν θα μπορεί απλώς να τα κόψει από τα δέντρα απέναντί μας.


Την περασμένη βδομάδα ο πεθερός μου έφερε μία τεράστια τσάντα με καρύδια κι άλλη μία με κυδώνια από τα δέντρα στο χωριό του, την Κλεπά, στην ορεινή Ναυπακτία. Δεν είχα ξαναμαγειρέψει κυδώνια, οπότε άρχισα να ψάχνω στο google μήπως βρω λαχταριστές συνταγές.


Συμφωνήσαμε να δοκιμάσουμε πρώτα μαρμελάδα κυδώνι. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό. Είδαμε ότι το χρώμα της μαρμελάδας εξαρτάται από τον τύπο του κυδωνιού που έχεις˙ κάποια κυδώνια φτιάχνουν βαθύ ροζ μαρμελάδα, ενώ άλλα πιο ανοικτό ροζ. Τα δικά μας ήταν η δεύτερη ποικιλία.


Ήταν πολύ ωραία με μια φρεσκοκομμένη φέτα ψωμί, αλλά νομίζω ότι θα ήταν επίσης νοστιμότατη σε ένα φρεσκοψημένο scone και, αν ήθελα να είμαι πολύ άτακτη, με ένα σωρό σαντιγί από πάνω. Αν βρω την ευκαιρία να το δοκιμάσω σύντομα θα σας πω αν τα συμπεράσματά μου είναι σωστά!





Η αλλαγή στον καιρό με έκανε να σκέφτομαι όλες τις τρομερές γεύσεις cupcakes που θα μπορούμε να φτιάχνουμε ανάλογα την εποχή. Στο café θέλω να προσπαθήσω όσο μπορώ να έχω εποχικές γεύσεις. Αυτή την εποχή του χρόνου θα ήταν ωραίο να έχουμε φθινοπωρινο-χειμωνιάτικα cupcakes. Κάτι με κολοκύθα και χειμερινά φρούτα, όπως μήλο και αχλάδι ή υπέροχα μπαχάρια, που σου θυμίζουν να κάθεσαι γύρω από τη φωτιά το χειμώνα, όπως κανέλα και γαρύφαλο, ίσως κάρδαμο. Κυδώνι; Προσπαθώ να σκαρφιστώ τρόπο να χρησιμοποιήσω τη μαρμελάδα κυδωνιού πάνω ή ακόμη και μέσα στο κέικ! Αυτό θα'χει ενδιαφέρον!

Liz