Wednesday, November 18, 2009

Η πρώτη μου σπιτική καλλιέργεια!

Και τελείως τυχαία!

Όταν ζούσαμε στην Αθήνα είχα προσπαθήσει να καλλιεργήσω μερικές ποικιλίες μαρουλιού. Δεν άρχιζαν άσχημα, κατόπιν όμως προσβάλλονταν από διάφορα έντομα και όλα πέθαναν.

Χθες το απόγευμα, ενώ ήμουν στην πίσω αυλή του σπιτιού, αντιλήφθηκα αυτό σε μία από τις γλάστρες που είχα ντανιάσει μέχρι να ασχοληθώ μαζί τους.


Δεν είναι φοβερό; Ο ήλιος και η μπόλικη βροχή που είχαμε πρόσφατα γονιμοποίησαν και έθρεψαν παλιούς σπόρους οι οποίοι προφανώς δεν είχαν πιάσει στην Αθήνα.

Αυτό εγείρει το ερώτημα: τι θα συνέβαινε αν έσπερνα (απλώς ρίξιμο, χωρίς καθόλου φροντίδα) όλο το παρτέρι στο πίσω μέρος του σπιτιού; Οι κηπευτικές μου ικανότητες δείχνουν να βελτιώνονται όσο περισσότερο εγώ δεν κάνω απολύτως τίποτα!

Σαλάτα, κανείς;

Α, και στην περίπτωση που κάποιος αναρωτιέται, δεν έχω την παραμικρή ιδέα ποιά απ'όλες τις ποικιλίες που είχα φυτέψει είναι αυτή.

7 comments:

  1. Αυτό είναι!!
    Θες σαλατούλα??
    Απλά απλώνεις το χέρι, κόβεις το μαρουλάκι και .. ορίστε!
    Καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  2. xaxaxaxaaxxaxa!! πολύ μου άρεσε το πόστ σου !!! μ'εκανε και γέλασα πολύ!!! δεχεσαι απο τώρα παραγγελίες για λαχανικά ????

    φιλια πολλα και καλό βράδυ

    ReplyDelete
  3. Εγώ προτείνω να ρίξεις διάφορους σπόρους όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος!
    να δεις που στο τέλος θα βρεθείς με δική σου παραγωγή!
    καλό σου βράδυ...

    ReplyDelete
  4. Λαχανικάκι να είναι και τώρα πως λέγεται δε μας νοιάζει! Ρίξε σποράκια εσύ και θα δεις τι θα γίνει! Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  5. Το πιο εύκολο και σίγουρο για να σπείρεις είναι το σπανάκι, ακολουθούν τα ραδίκια και μετά όλα τα αρωματικά. Άνιθος, μαϊντανός, σέλινο κλπ.
    Ξεκίνα τώρα και το Γενάρη δεν θα προλαβαίνεις!

    ReplyDelete
  6. Νομίζω ότι τα φυλλαράκια σου είναι, αν δεν κάνω λάθος, Red Oakleaf Lettuce

    ReplyDelete