Saturday, July 4, 2009

Αναζητώντας σπίτι

Την περασμένη Τρίτη κατεβήκαμε στο Ναύπλιο και μείναμε μέχρι χθες. Αν δεν το γνωρίζετε ήδη, το να ψάχνεις για νέο σπίτι να μείνεις με δύο μικρά παιδιά να σε συνοδεύουν ΔΕΝ είναι το πιο εύκολο πράγμα. Παρ'όλο που ο ΦΖ, ο μεγαλύτερος, καταλαβαίνει και είναι πολύ ενθουσιασμένος με τη μετακόμιση, το βρίσκει βαρετό να κάθεται στο αυτοκίνητο πηγαίνοντας από το ένα μέρος στο άλλο εξετάζοντας σπίτια.

Η περιοχή που μας ενδιέφερε στ'αλήθεια δεν είχε τίποτα, όχι τουλάχιστον εντός του προϋπολογισμού μας. Βρήκαμε αρκετά σπίτια υπό κατασκευή κοντά εκεί, όχι όμως πολλά που να είναι λειτουργικά για μία σύγχρονη οικογένεια. Για παράδειγμα, μερικά σπίτια τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων είχαν μόνο ένα λουτρό. Είναι ωραίο να έχεις πολλούς εξώστες, αλλά τι γίνεται όταν και τα δύο παιδιά χρειάζονται την τουαλέτα ταυτόχρονα; Καταλαβαίνω ότι θα είναι εντάξει για παραθεριστική κατοικία, όχι όμως και για μόνιμη.

Τελικά είδαμε ένα-δύο σπίτια κοντά στους συγγενείς μας που μόλις είχαν μετακομίσει. Μάλλον βρήκαμε κάτι κατάλληλο, δεν έχουμε υπογράψει χαρτιά ακόμη όμως. Είναι ωραίο να σκέφτεσαι ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί περισσότερη αναζήτηση˙ από την άλλη μεριά, το σπίτι που μας ενδιαφέρει δεν έχει ακόμη τελειώσει, οπότε αυτό είναι μία ανησυχία!

Τώρα θα συγκεντρώσω την προσοχή μου στο να οργανώσω τα πράγματα εδώ και ίσως πακετάρω μερικά που δεν χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Όταν εγκατασταθούμε, θα πρέπει να αρχίσουμε την αναζήτηση για χώρο για το cupcakes café. Ακόμα το σκέφτομαι αν πρέπει να το ονομάσω "tea-shop" ή "café". Πιστεύω ότι το κλειδί για την επιτυχία στο να πουλάς cupcakes είναι η σωστή τοποθεσία. Το Ναύπλιο έχει μεγάλο πλήθος καταστημάτων, και θα πρέπει να βρούμε το σωστό σημείο στην καρδιά της πόλης.

Το να το σκέφτομαι μού προκαλεί ενθουσιασμό και κούραση μαζί!

Liz

7 comments:

  1. Αυτή η αναμονή και η αγωνία είναι αναζωογονητικό και ταυτόχρονα εξουθενωτικό συναίσθημα... Σου εύχομαι όλα να γίνουν όπως τα έχεις φανταστεί. Όσο για το όνομα εγώ ψηφίζω "tea-shop"!

    ReplyDelete
  2. Η αναμονή μπορεί να είναι κουραστική αλλά δεν παύει να είναι και αναζωογονητική καθώς έχεις κάτι να περιμένεις και κάθε τι καινούργιο σε βγάζει από την ρουτίνα. Όσο για το όνομα θέλει πολύ σκέψη γιατί εκτός από τους τουρίστες θα απευθύνεσαι και στους ντόπιους και στο Ναύπλιο προτιμούν τα παραδοσιακά και στα ονόματα και στα εμπορεύματα. Είμαι μια ώρα δρόμο από το Ναύπλιο οπότε όταν έρθετε με το καλό θα τα πούμε και από κοντά.

    ReplyDelete
  3. @ Betty... I am leaning towards tea-shop too. Today anyway!

    @ Lila... Looks like we will be neighbors! (sort of). Its true that the name requires a lot of thought! I see from your profile that you are a bee keeper. One of the things I am very keen on is finding local suppliers for my ingredients. Perhaps when the time comes you might be able to advise on honey supplies or even make an offer to supply if thats what you do!

    Liz

    ReplyDelete
  4. περίοδος αναζήτησης, αναμονής, κούρασης, αλλά και περίοδος ονείρων και νέων προσδοκιών

    εύχομαι να τακτοποιηθούν όλα γρήγορα, ώστε να αφιερωθείς στη δουλειά, χωρίς άλλες έγνοιες

    ReplyDelete
  5. Καλή επιτυχία σου εύχομαι! Είναι λαχταριστά τα καπ κεικ σου!
    Σου εύχομαι καλή μετεγκατάσταση στο πανέμορφο Ναύπλιο.
    Πρώτη φορά σε επισκέφτομαι και είδα τους προβληματισμούς σου και τολμώ να σου πω την γνώμη μου.
    Εδώ στην Ν Αφρική που ζω υπάρχουν τουλάχιστον 2 επιχείρησεις που φτιάχνουν μόνο κεκάκια (ούτε καφέ, ούτε τσάι) http://www.hellocupcake.co.za/
    http://www.christakearns.blogspot.com/
    και έχουν μεγάλη επιτυχία! Η θέση του μαγαζιού είναι πολύ σημαντική όπως λες! Χρειάζεται να είναι μέρος με κίνηση και σωστούς γείτονες-επιχειρήσεις! Όσο για το μέγεθος, νομίζω ότι δεν χρειάζονται πολλά! Η φρεσκάδα, η εμφάνιση και οι σωστές γεύσεις παίζουν ρόλο! Παρατηρώ εδώ ότι, όσοι τρων πολύ, αγοράζουν περισσότερα κομμάτια διαφορετικών γεύσεων, δεν προσφέρονται μεγάλα cake. Και η Ν Αφρική φημίζεται για τις μεγάλες μερίδες της και την καλή όρεξη των πελατών!
    Καλή τύχη και θα τα λέμε.

    ReplyDelete
  6. Kαλή επιτυχία και από μένα!
    Θαύμασα την καλλιτεχνική ομολογουμένως δουλειά σου στο Picassa!
    Ωραία επιλογή το Ναύπλιο. Όμορφη πόλη, φύση,θάλασσα και τουριστικός προορισμός και σύντομη βόλτα ολοχρονίς!

    ReplyDelete
  7. Εύχομαι να βρεις το κατάλληλο, έστω κι αν χρειαστείς να ψάξεις λίγο ακόμα. Το όνομα του μαγαζιού σίγουρα θέλει σκέψη! Εύχομαι να έρθω και να πιω καφεδάκι εκεί μόλις το κάνεις!

    ReplyDelete