Thursday, February 4, 2010

Αρχίζοντας μια επιχείρηση...

Είπα να κάνω μια ενημέρωση αναφορικά με το πώς κυλούν τα πράγματα. Το να ξεκινήσεις μια καινούρια επιχείρηση είναι μία χρονοβόρα, κουραστική υπόθεση. Δεν λέω ότι δεν το γνώριζα αυτό εξαρχής˙ μερικές μέρες, όμως, αναρωτιέσαι στ'αλήθεια αν θα καταφέρεις ποτέ να ξεκινήσεις κάτι νέο.

Για παράδειγμα, για να μπορείς να κάνεις το Α πρέπει να έχεις κάνει το Β και για να κάνεις το Β πρέπει να έχεις ήδη το Α. Βλέπετε που το πηγαίνω.

Εκτός από τη συγκέντρωση ακόμα περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τα πάντα από συνταγές μέχρι προμηθευτές, ξεκαθαρίζουμε τις απαιτήσεις υγιεινής, πολεοδομίας, εφορίας κλπ κλπ. Είναι μεγάλη και δύσκολη διαδικασία.

Έχουμε συγκεκριμενοποιήσει το πού μέσα στην πόλη θα θέλαμε να εγκατασταθούμε, αλλά θα πρέπει να δούμε αν υπάρχει τίποτα διαθέσιμο εκεί που θέλουμε όταν θα είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε την ενοικίαση.

Μερικές φορές νιώθω ότι φαίνεται πως δεν κάνουμε τίποτα, όμως, στο παρασκήνιο, συμβαίνουν πολλά πράγματα. Ελπίζω πράγματι σύντομα να σας ενημερώνω για υπογεγραμμένα συμφωνητικά και ανακαινίσεις και αγορές εξοπλισμού! Τουλάχιστον τώρα πια έχω μια μικρή ιδέα από πού να αγοράσω!

Όταν κουράζομαι, πάω και ψήνω ή φτιάχνω μαρμελάδα ή γενικά κάνω πράγματα στην κουζίνα.

Οι γονείς μου ήρθαν για μια σύντομη επίσκεψη αυτή την εβδομάδα, έτσι μάλλον θα φτιάξω μηλόπιτα κάποια στιγμή! Έχω επίσης να επισκεφθώ άλλη μία έκθεση τροφίμων την Παρασκευή. Όσο περισσότερες πληροφορίες μαζέψω, τόσο το καλύτερο.

Έχετε ποτέ σκεφτεί περνώντας από κάπου «Κοίτα! πότε άνοιξε αυτό το μαγαζί;» Νομίζω ότι θα είμαστε ένα από αυτά!

Liz

10 comments:

  1. Άντε με το καλό!!!!!!!!!
    Καλό βράδυ :)

    ReplyDelete
  2. σας εύχομαι καλλη επιτυχία!!!

    ReplyDelete
  3. με το καλό, σιγά-σιγά όλα θα κυλήσουν και θα βρουν το δρόμο τους, ένα βήμα τη φορά, αλλά πάντα καλά μελετημένο, να είσαι καλά

    ReplyDelete
  4. Οργάνωση χρειάζεται και αρκετή υπομονή!
    Εύχομαι σύντομα να μάθουμε ότι το όνειρο έγινε πραγματικότητα!

    ReplyDelete
  5. με το καλό Λιζάκι με το καλό και σύντομα !!!

    σου έχω ξαναπεί ότι θα είμαστε απο τους πρώτους πελάτους σας !!!!

    καλό σ/κ

    ReplyDelete
  6. Υπομονή και όλα θα γίνουν! Καλό Σ/Κ!

    ReplyDelete
  7. Είμαι σίγουρη ότι όλα θα τα καταφέρεις μια χαρά!
    Σίγουρα όλα αυτά θέλουν υπομονή και προσοχή!
    Καλή τύχη!

    ReplyDelete
  8. Liz κουράγιο! Σαν άθλος είναι να ξεπεράσεις την γραφειοκρατία... Όμως τόσοι και τόσοι τα καταφέρνουν εσείς θα τα καταφέρετε καλύτερα!
    Με το καλό! Είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένα θαυμάσιο μαγαζί!

    ReplyDelete
  9. Αυτό το κομμάτι με τη γραφειοκρατία είναι που θα με σκότωνε αν ασχολιόμουν με κάτι τέτοιο...Καλό κουράγιο σου εύχομαι. Όσο για την περιοχή, αφού λες ότι έχεις αποφασίσει πού θα είναι περίπου, θα έλεγα να βιαστείς να ψάξεις, γιατί τα καλά στέκια νοικιάζονται γρήγορα!

    ReplyDelete
  10. Επισκεφθήκαμε το Ναύπλιο το φθινώπορο. Εντυπωσιάστικα από το αριστοκρατικό κλίμα που επικρατεί την παλιά πόλη.

    Την επόμενη φορά που θα κατέβω, ελπίζω να έχεις ανοίξει το μαζαγί σου, και να είσαι σίγουρη ότι θα σε επισκεφθώ σίγουρα!!!

    frabala

    ReplyDelete