Monday, May 10, 2010

Μαρέγγες μίνι


Προχθές είχαμε καλεσμένους της τελευταίας στιγμής και ήθελα να φτιάξω κάτι λίγο ελαφρύτερο για επιδόρπιο. Πριν αρχίσω να υποχρεώνω όλους τους καλεσμένους μου να τρώνε cupcakes διαφόρων συνταγών που δοκίμαζα, οι μίνι μαρέγγες ήταν το γλύκισμα στο οποίο ανέτρεχα όταν είχα καλεσμένους.


Τις έφερνα όπου κι αν πήγαινα ή αλλιώς με παρακαλούσαν 'μήπως θα μπορούσες να φέρεις και από εκείνες τις ωραίες μαρέγγες που φτιάχνεις;' Υποθέτω ότι υπήρξα Lizpavlova πριν γίνω Lizcupcakes!


Αποτελούν ελαφρύ επιδόρπιο μετά από μεγάλο γεύμα, ειδικά όταν σερβίρονται με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και με μια σταξιά μέλι. Επίσης, είναι καλές όλο το χρόνο, αφού μπορείτε να τους βάλετε ό,τι φρούτο έχει η εποχή! Αν από την άλλη έχετε σκοπό να κάνετε αταξία, μπορείτε να κάνετε αυτό:




Κρέμα γάλακτος, φουντούκια και ξύσμα σοκολάτας. Παρόλο που θα έλεγα ότι αυτό είναι στυην κατηγορία του naughty, εξακολουθεί να είναι αρκετά ελαφρύ.

Update: Την περασμένη εβδομάδα παρακολούθησα ένα σεμινάριο επιχειρηματικότητας που κάνει ο ΟΑΕΔ. Απαιτείται αν θέλει κάποιος να εκμεταλλευτεί προγράμματα χρηματοδότησης που διατίθενται. Τώρα που τελείωσε, ελπίζω ότι θα επιταχυνθούν λίγο οι εξελίξεις.

Για να είμαι ειλικρινής είμαστε λίγο απογοητευμένοι που δεν έχουμε καταφέρει πιο καλή πρόοδο με το café, όπως ελπίζαμε αρχικά. Σκεφτόμασταν ότι θα είχαμε ανοίξει προ πολλού. Η καλοκαιρινή σεζόν έχει φτάσει και φανταζόμασταν ότι θα είμασταν έτοιμοι. Φυσικά, στο πίσω μέρος του μυαλού μου πάντα ήξερα ότι αυτά τα πράγματα παίρνουν πολύ περισσότερο χρόνο, υπομονή και χρήματα απ'ό,τι νομίζεις. Τώρα πάντως έχουμε την αίσθηση ότι επιτέλους προχωρούμε. Ελπίζω ότι προσεχώς τα πράγματα θα γλυκάνουν εδώ!

Liz Cupcakes

13 comments:

  1. Καλημέρες... μου αρέσουν τόσο οι φωτογραφίες σου.. υπάρχει καλλιτεχνικό χέρι εκει.. με το καλό οι ετοιμασίες και όλα θα πανε καλά.. Εδω στην Ελλάδα ολα γινονται με ρυθμούς χελώνας και πρέπει να διατηρείς την ψυχραιμία σου σε όσες κακοτοπιές ερθουν.. καλή συνεχεια

    ReplyDelete
  2. Τρελαίνομαι για μαρέγκες!
    Έχει δίκιο η Νίκη. Εδώ πρέπει να έχεις μεγάααααααααααλη υπομονή με τους ρυθμούς των υπηρεσιών κλπ...

    ReplyDelete
  3. Με το καλό!!!!!!!!!!!
    όσες για τις μαρέγκες .... γιάμιιιιιιιιιι τις κατασπαράζω :)))))

    Καλημέρα

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα! Μην το βάζεις κάτω, έτσι είναι αυτά τα πράγματα όταν ανακατεύονται στα σχέδιά σου οι πιο άσχετοι άνθρωποι..
    Καλή εβδομάδα!
    (η ιδέα με τις μαρέγγες είναι ακαταμάχητη!)

    ReplyDelete
  5. εγώ αν ήμουν κοντά θα τις κατανάλωνα όλες τις μαρεγγούλες, (τους έχω μια αδυναμία από παιδί) και σιγά μην προλάβαινες να κεράσεις κι άλλους!!! χιχι!!!
    για να στήσεις επιχείρηση στην Ελλάδα θέλεις ατσάλινα νεύρα, σιγά-σιγά και με υπομονή όλα θα βρουν το δρόμο τους, καλή ευκολία

    ReplyDelete
  6. Στην Ελλάδα Liz αν δεν έχεις μεγάληηηηηηηηηη υπομονή δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα.
    Και μετά λέμε γιατί κάτι δεν πάει καλά!!
    Εύχομαι σύντομα να ξεπεράσετε όλες τις δυσκολίες!!

    ReplyDelete
  7. Τέλειες οι μαρέγγες, τις λατρεύω!

    ReplyDelete
  8. σουπερ οι μαρεγκες και με τα φρουτα θα ειναι τελειες και υγιεινες...καλη βδομαδα!!!

    ReplyDelete
  9. Τρελαίνομαι για μερέγκες, αλλά παίρνουν πολύ ώρα να ψηθούν μωρε...

    Όσο για την επιχορήγηση... Καλώς ήρθες! Μόλις υποβάλαμε έτηση για επιδότηση και είμαστε εν αναμονή!

    Καλό κουράγιο Λιζ!

    ReplyDelete
  10. Το καλύτερο γλυκάκι για το καλοκαίρι!Ανάλαφρο κι φίνο!

    ReplyDelete
  11. Πολύ όμορφες οι μαρέγκες σου!
    Τώρα για το μαγαζί, τι να πω, καλό κουράγιο!

    ReplyDelete
  12. Νοστιμότατα γλυκάκια... όλες είναι ένα 'γλύκισμα"...

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete