Friday, June 25, 2010

Monkey bread

Πρωτοείδα μια συνταγή γι'αυτό στο blog της Ree (The Pioneer Woman). Αμέσως σκέφτηκα ότι θα ήταν υπέροχο, αλλά θα το έφτιαχνα με σπιτική, όχι αγοραστή, ζύμη. Πριν τελικά το φτιάξω, είδα την εκδοχή της Deb στο Smitten Kitchen.

Τελικά το έφτιαξα πριν λίγες βδομάδες. Ποια συνταγή χρησιμοποίησα; Και τις δύο, κατά κάποιο τρόπο. Έφτιαξα τη δική μου ζύμη, ακολουθώντας πάνω-κάτω τη συνταγή απ'το Smitten Kitchen, όμως μετά ακολούθησα τις υπόλοιπες οδηγίες από τη συνταγή της Pioneer Woman. Κάπως ασαφές, το ξέρω˙ βασικά έκανα ό,τι μου φάνηκε ευκολότερο! Ήταν θεϊκό. Και μπορεί να περιέχει κάποιες θερμίδες.

Θα μπορούσατε να μειώσετε λίγο το βούτυρο. Όχι όμως πολύ, αφού στο κάτω-κάτω υποτίθεται ότι είναι λιχουδιά! Νομίζω ότι είναι τέλειο να ετοιμαστεί το απόγευμα και να ψηθεί το επόμενο πρωί για πρωινό. Μάλιστα όταν θα φιλοξενώ κόσμο το καλοκαίρι (αρχίζοντας σήμερα) θα τους το φτιάξω!

Liz Cupcakes

Wednesday, June 23, 2010

Μία νέα λαχταριστή γεύση


Επέστρεψα! Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τις καλές σας σκέψεις και τις ευχές για τον Μπαμπά μου. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά και αναρρώνει κανονικά. Έμεινε στο νοσοκομείο δυόμιση μέρες και μετά μου πήρε μία μέρα να κάνω τα ψώνια για να μαγειρέψω την επομένη από το πρωί μέχρι το βράδυ και να τους γεμίσω το ψυγείο και την κατάψυξη ώστε να μη χρειαστεί να ασχοληθούν με το μαγείρεμα για καμιά βδομάδα! Δεν είχα μείνει τόσες ώρες όρθια από τότε που έφτιαξα 700 cupcakes για το γάμο του κουνιάδου μου!

Εν πάσει περιπτώσει, οι γιατροί λένε ότι η κολύμβηση στη θάλασσα θα τον βοηθήσει να ανακτήσει τη δύναμή του, όμως πρέπει να αφήσει να περάσουν 12 βδομάδες από την επέμβαση, κι έτσι ελπίζω ότι θα καταφέρουν να έρθουν για λίγα μπάνια πριν τελειώσει ο καλός καιρός.

Έχω εδώ μία νέα λαχταριστή γεύση με την οποία πειραματίσθηκα πριν φύγω. Ήταν υπέροχα. Δεν θα αποκαλύψω όλες τις ιδέες μου για γεύσεις αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά το πιο πιθανό θα το καταλάβετε!


Θα προτιμούσα η γεύση στο κέικ να ήταν λίγο πιο δυνατή, όμως το γλάσσο ήταν πολύ καλό!


Liz Cupcakes

Wednesday, June 9, 2010

Black forest ― Α-λα ελληνικά

Υπάρχουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις σχετικά με το café αλλά καλύτερα να μη σας πω μέχρι να οριστικοποιηθούν :)


Έτσι αντί για νέα, σας προσφέρω άλλο ένα από τα πειράματά μου. Πέρσι έφτιαξα black forest cupcakes όταν το blog ήταν στη βρεφική του ηλικία. Τότε που δοκίμαζα νέες συνταγές και μαθαίναμε την τέχνη της φωτογράφισής τους.
Τώρα που τα κεράσια είναι της εποχής είπα να πειραματιστώ λίγο ακόμη. Τα λατρεύω τα κεράσια, και η εποχή τους κρατά τόσο λίγο που ήδη κλαίω που τελειώνει, και μόλις που άρχισε! Ένα ευχαριστώ στην Κική που είχε την καλωσύνη να μου στείλει γλυκό κουταλιού και λικέρ κερασιού. Μου έδωσαν την ιδέα να ασχοληθώ και πάλι με τα black forest cupcakes.


Ήταν υπέροχα!


Ταξιδεύω στην Αγγλία να βοηθήσω τον πατέρα μου που θα κάνει επέμβαση αντικατάστασης γοφού. Αφήνω πίσω τον Αλέξη να φροντίζει το blog και, πιο σημαντικό, τα παιδιά :P Έρχονται και ο παππούς με τη γιαγιά να τον βοηθήσουν. Επιστρέφω σύντομα,

Liz Cupcakes

Friday, June 4, 2010

Γαμήλια cupcakes


Πριν δύο βδομάδες μου τηλεφώνησε η Μυρτώ. Μαζί με την αδελφή της, την Ειρήνη, έχουν ένα παλιομοδίτικο κουρείο στο Ναύπλιο. Κουρεύουν τους άντρες στο σπίτι μας. Η Μυρτώ βρισκόταν στη μέση των ετοιμασιών του γάμου της και ήθελε μερικά cupcakes για το πάρτυ που θα γινόταν για στενούς φίλους στην παραλία μετά το γάμο.

Αν έχετε ποτέ βρεθεί στην Καραθώνα θα ξέρετε ότι είναι ένας πανέμορφος κόλπος με βουνά ολόγυρα. Είναι συναρπαστικό να φτιάχνεις cupcakes για γάμο στην παραλία! Πετάχτηκα από το κουρείο και μιλήσαμε λίγο για γεύσεις και αριθμούς. Η Μυρτώ είναι πολύ χαλαρή και ενέκρινε κάθε πρόταση!


Αποφασίσαμε να πάμε για τριπλή σοκολάτα και βανίλια με γέμιση φράουλας.



Έτσι, το Σάββατο βράδυ περάσαμε από το πάρτυ. Υποτίθεται ότι απλώς θα παίρναμε μερικές φωτογραφίες, όμως τελικά μείναμε αρκετά. Είχαν κεριά και κηροπήγια παντού και άνθη βουκαμβίλιας. Ο καιρός επίσης ήταν τέλειος. Δροσερός αλλά χωρίς κρύο, και μετά από λίγη ώρα βγήκε και το φεγγάρι πίσω από το βουνό. Ξάστερη νύχτα, χωρίς το παραμικρό σύννεφο στον ουρανό.



Πιστεύω ότι είναι φανταστικός τρόπος να γίνει ένας γάμος. Η τοποθεσία και η ατμόσφαιρα υπέροχα. Μπορείς να το κάνεις όσο περίπλοκο ή απλό θέλεις. Στα παιδιά άρεσε πολύ που έβαλαν τα πεδιλάκια τους (ή που τα έβγαλαν, μετά από περίπου 5 λεπτά).



Συγχαρητήρια, Γιώργο και Μυρτώ!




Liz Cupcakes