Friday, June 25, 2010

Monkey bread

Πρωτοείδα μια συνταγή γι'αυτό στο blog της Ree (The Pioneer Woman). Αμέσως σκέφτηκα ότι θα ήταν υπέροχο, αλλά θα το έφτιαχνα με σπιτική, όχι αγοραστή, ζύμη. Πριν τελικά το φτιάξω, είδα την εκδοχή της Deb στο Smitten Kitchen.

Τελικά το έφτιαξα πριν λίγες βδομάδες. Ποια συνταγή χρησιμοποίησα; Και τις δύο, κατά κάποιο τρόπο. Έφτιαξα τη δική μου ζύμη, ακολουθώντας πάνω-κάτω τη συνταγή απ'το Smitten Kitchen, όμως μετά ακολούθησα τις υπόλοιπες οδηγίες από τη συνταγή της Pioneer Woman. Κάπως ασαφές, το ξέρω˙ βασικά έκανα ό,τι μου φάνηκε ευκολότερο! Ήταν θεϊκό. Και μπορεί να περιέχει κάποιες θερμίδες.

Θα μπορούσατε να μειώσετε λίγο το βούτυρο. Όχι όμως πολύ, αφού στο κάτω-κάτω υποτίθεται ότι είναι λιχουδιά! Νομίζω ότι είναι τέλειο να ετοιμαστεί το απόγευμα και να ψηθεί το επόμενο πρωί για πρωινό. Μάλιστα όταν θα φιλοξενώ κόσμο το καλοκαίρι (αρχίζοντας σήμερα) θα τους το φτιάξω!

Liz Cupcakes

No comments:

Post a Comment