Tuesday, February 23, 2010

Γαμήλια επέτειος ― Δώρο

Ο Αλέξης κι εγώ σήμερα έχουμε επέτειο γάμου! 19 χρόνια! Συνήθως αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατό να έχουν περάσει 19 χρόνια, αλλά όταν αναλογιστώ όλα όσα έχουμε κάνει, τα μέρη που πήγαμε και τα μέρη που ζήσαμε, τότε συνειδητοποιώ ότι όντως είναι 19 χρόνια. Ο χρόνος άρχισε στ'αλήθεια να τρέχει με την προσθήκη του γιου μας πριν 7 χρόνια, και της κόρης μας, το 2006.

Για να το γιορτάσουμε έφτιαξα αυτό:


Η ιδέα μου ήρθε από την φανταστική Bakerella. Την τροποποίησα λίγο. Εν μέρει επειδή το ήθελα, εν μέρει επειδή δεν είχα άλλη επιλογή. Πρώτα πρώτα, το έκανα millionaire's shortbread, προσθέτοντας καραμέλα πάνω από τη βάση μπισκότου αντί για butterscotch chips.



Επίσης χρειάστηκε να αυτοσχεδιάσω με το μοτίβο των M&M αφού η φόρμα μου είναι λίγο μικρότερη από αυτή που χρησιμοποίησε η Bakerella. Αυτό, καθώς επίσης ότι στην Αμερική μπορείς να αγοράσεις τα M&M ανά χρώμα, που δεν γίνεται εδώ. Προσπάθησα όσο καλύτερα μπορούσα να ταξινομήσω δύο τεράστια πακέτα ανά χρώμα και μετά έπαιξα με ένα κομάτι χαρτί για να στήσω το σχέδιο. Την επόμενη φορά ίσως δοκιμάσω με εκείνα τα μικρά πακετάκια smarties, παρόλο που δεν είμαι σίγουρη ότι θα αντέξω να ξανακάνω το διαχωρισμό σε χρώματα :)



Δεν κατάφερα το εφέ φωτεινής επιγραφής της Bakerella, όμως, γενικά, πιστεύω ότι δεν είναι κακό. Για να είμαι ειλικρινής, το millionaire's shortbread δεν χρειάζεται βελτίωση με M&Ms, αλλά είναι ένας ωραίος τρόπος να γράψεις ένα μηνυματάκι.


Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αναπαράγει αυτό το τεράστιο cookie, χαρίζω μία από αυτές τις φόρμες σε σχήμα καρδιάς! Δούλεψε μια χαρά για το cookie και βγήκε και εύκολα. Επίσης είναι αρκετά βαθιά για να κάνετε κέικ ή κάποιο άλλο είδος γλυκής ή αλμυρής τάρτας.


Αν θέλετε μια ευκαιρία να την αποκτήσετε, απλώς αφήστε ένα μήνυμα αναφέροντας ποιό ποτό προτιμάτε όταν τρώτε κέικ. Τσάι, καφέ, σαμπάνια; Έχετε μέχρι το βράδυ του Σαββάτου για σχόλια, και μετά θα ανακοινώσουμε νικήτρια την Κυριακή.

Καλή μας Επέτειο! Η επόμενη είναι το μεγάλο 20! Μήπως πρέπει να ξεκινήσω τις προετοιμασίες από τώρα;

Liz

14 comments:

  1. Ηappy anniversary Liz!!!
    Το ποτό που μου αρέσει να πίνω με το κέικ είναι το cherry ή κάποιο άλλο λικέρ.Τα gadgets του προηγούμενου διαγωνισμού που κέρδισα είναι υπέροχα. Ο γιος μου και οι φίλοι του έχουν ξετρελλαθεί!
    θέλω συνταγή για την καραμέλα γιατί έχω να φτιάξω μια τούρτα για τα γενέθλια μιας φίλης!

    ReplyDelete
  2. Liz να ζήσετε ευτυχισμένοι και αγαπημένοι!

    Το γλυκό σου μου φάνηκε τέλειο! Και το εφέ της επιγραφής το πέτυχες! Μόλις είδα την φωτογραφία αυτό σκέφτηκα!
    Το κέικ μου το απολαμβάνω με καφέ σκέτο χωρίς ζάχαρη!

    ReplyDelete
  3. Να ζησετε.. να ειστε ευτυχισμένοι και να πάνε όλα καλά σε ολα αυτα που ετοιμάζεται.. Μόλις ανοιξετε μπουρούμε να κανουμε στο μαγαζί σου την ετήσια συνάντηση των bloggers και να δοκιμάσουμε και τις νοστιμιές σου.. εεε τέλεια ιδέα??

    ReplyDelete
  4. Liz να τα εκατοστήσετε, πάντα αγαπημένοι και ευτυχισμένοι.Αντε και χρυσά ιωβηλαία.Το κέϊκ υπέροχο.

    ReplyDelete
  5. Να ζήσετε, να είστε πάντα ευτυχισμένοι και αγαπημένοι! Εύχομαι ότι επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί! Εγώ είμαι του καφέ άνθρωπος, οπότε, μόνο καφέ με το κέικ!

    ReplyDelete
  6. Να τα εκατοστήσετε πάντα ευτυχισμένοι και υγιείς!!
    Μόνο με τσάι τρώω κέικ τον καφέ σκέτο πάντα.

    ReplyDelete
  7. να είσαστε καλά και πάντα αγαπημένοι να χαιρόσαστε την όμορφη οικογενειά σας. με το καλό η καινουργια σας δουλειά. πολύ όμορφο και χαρωπό το γλυκάκι σου.

    Εμένα μου αρέσει και με τσάι και με καφέ να απολαμβάνω το κεικ μου. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι πιο συχνά το συνοδεύω με καφέ.

    φιλια και καλό απόγευμα!!!

    ReplyDelete
  8. Liz να ζήσετε!!!
    Πάντα αγαπημένοι, πάντα μαζί!
    Φέτος συμπληρώσαμε κι εμείς 25 χρόνια γάμου, τα ασημένια νομίζω, και μου φαινόταν κι εμένα απίστευτο!!
    Οσο για το κέικ, παρέα με καφέ και μόνο καφέ!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  9. Χρόνια σας πολλά! Να ζήσετε και να ευτυχήσετε! Πολύ ωραίο το γλυκό και το κοντράστ με τα γράμματα επίσης!

    ReplyDelete
  10. Πάντα ευτυχησμένοι!Η ιδέα είναι καταπληκτική μπράβο!

    ReplyDelete
  11. Χρονια πολλα και παντα ευτυχισμενοι με γλυκες στιγμες.Το κεικ το προτιμω με ενα υπεροχο φλυτζανι τσαι χωρις ζαχαρι.

    ReplyDelete
  12. Ξέχασα να πω για το ποτό! Καφέ, ή λικέρ βύσσινο!

    ReplyDelete
  13. Χρόνια Πολλά!! Να τα εκατοστήσετε! Είναι πολύ όμορφο να είσαι τόσα χρόνια με τον άνθρωπο που αγαπάς, να μοιράζεσαι την ζωή σου μ'αυτόν!
    Πάντα πίνω καφέ με το κέικ.

    ReplyDelete
  14. Χρόνια πολλά, ευτυχισμένα παρέα! Καλή επιτυχία στα σχέδια για το μαγαζί σας!
    Εγώ προτιμώ το κέικ με τον καφέ και τη φίλη μου δίπλα, αλλιώς ...δεν λέει :)

    ReplyDelete