Για κάμποσο καιρό τώρα προσπαθώ να βρω χρόνο για να δοκιμάσω μερικές νέες γεύσεις ή άλλες που δεν έχω φτιάξει για πολύ χρόνο. Τελικά συνειδητοποίησα ότι απλώς δεν πρόκειται να βρω το χρόνο και έτσι πρέπει απλώς να ξεκινήσω και να το κάνω. Άρχισα μία λίστα και θα προσπαθήσω να κάνω μια-δυο γεύσεις την εβδομάδα. Το γράφω εδώ ώστε να αναγκαστώ να το κάνω.
Αυτό είναι cupcake Χουρμάς και Καρύδι.
Είναι ένα πιο βαρύ κέικ φρούτου (αλλά με την καλή έννοια) και όταν ψήνεται η μυρωδιά στην κουζίνα είναι υπέροχη.
Πρόσθεσα λίγη καραμέλα σε μερικά. Ήταν καλό.
Και για άλλα, αφήνω τη διακόσμηση να μιλήσει μόνη της.
Οι καλεσμένοι μου του σαββατοκύριακου ενέκριναν.
Σημείωση: Καθώς θα αναρτώ αυτές τις νέες γεύσεις δυστυχώς δεν θα περιλαμβάνω τις συνταγές εκτός και αν τις βασίζω σε συνταγή που βρήκα στο ίντερνετ, οπότε φυσικά θα αναφέρω την πηγή τους. Το ίντερνετ είναι γεμάτο από συνταγές! Για προφανείς λόγους θα ήθελα να κρατήσω μερικά μυστικά!
Προσεχώς: Κάτι με σοκολάτα!
Sunday, December 13, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Λιζ πολυ πρωτοτυπο!! Φαινεται νοστιμοτατο!!
ReplyDeleteχχ
Πολύ νόστιμο φαίνεται! Και η γεύση του θα πρέπει να είναι ιδιαίτερη! Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!
ReplyDeleteΜμμμμ τέλειο. Πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το ....στομάχι. Δυστυχώς για άλλους και όχι για μας. Είμαστε και λιγάκι μακριά...
ReplyDeleteΕγώ μία ερώτηση έχω: Το άσπρο πάνω τι είναι? Η βουτυρόκρεμα που έχεις δώσει σε προηγούμενη ανάρτηση? Και το ρωτώ αυτό γιατί στη φωτογραφία μοιάζει με σαντιγύ.
Έχω δοκιμάσει τη βασική συνταγή για cupcakes που έχεις δώσει αλλά και την παραλλαγή με το κακάο. Ενθουσίασαν... Έχω επίσης δοκιμάσει και τη συνταγή της βουτυρόκρεμας αλλά μάλλον δεν... Όταν το έβαλα στο ψυγείο πάγωσε και δεν τρωγόταν... Μάλλον έκανα κάτι λάθος...
@kallia
ReplyDeleteThis is a kind of buttercream.
You should not refrigerate your cupcakes. They should be kept at room temperature. If you use cream for the topping you can keep them refrigerated but then bring them to room temperature before serving them.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Σκέφτομαι το βράδυ της πρωτοχρονιάς να φτιάξω cupcakes για όλους τους καλεσμένους και να κρύψω σε ένα από αυτά το φλουρί. Δεν είναι ωραία ιδέα?
ReplyDeleteΈχεις να μου προτείνεις κάτι διαφορετικό για διακόσμηση εκτός από τη βασική συνταγή της βουτυρόκρεμας που έχεις ήδη αναρτήσει? Κάτι ποιό απαλό στην υφή? Στην βουτυρόκρεμα καταλαβαίνω τη ζάχαρη και η αλήθεια είναι πως δεν με ενθουσιάζει. Ευχαριστώ πολύ.
ps αν μπορείς στα ελληνικά θα με βοηθούσες περισσότερο.
μμμμμμμμμμμμ η μυρωδιά έφτασε μέχρι εδώ.. μμμμμμμμμμμμμμμμμ
ReplyDeleteείναι τέλεια!!! τα λόγια είναι περιττά!!!
ReplyDelete