Sunday, August 16, 2009

Ήδη μία βδομάδα

WOW! Είμαστε στο Ναύπλιο για μία βδομάδα τώρα! Όλα έχουν συμβεί τόσο γρήγορα που πιστεύω δεν τα έχω συνειδητοποιήσει πλήρως! Όπως ακριβώς υποσχέθηκε, ο ΟΤΕ μας σύνδεσε μέσα σε δύο μέρες, με λίγα μόνο τεχνικά προβλήματα. Πιο δύσκολο αποδείχθηκε το να βρω χρόνο για να ανεβάσω νέα ανάρτηση!

Η μετακόμιση έγινε σχετικά ανώδυνα, υποθέτω (με αρκετή μυική και σκελετική καταπόνηση!) Είχαμε μπόλικους βοηθούς και στις δύο μεριές. Είναι τόσο ωραίο το να έχεις συγγενείς και φίλους που είναι διατεθειμένοι να ξεβολευτούν για να σε βοηθήσουν όταν τους χρειάζεσαι. Την προπερασμένη Παρασκευή, 7 του μηνός, ήρθε το φορτηγό και φόρτωσε όλα τα πράγματά μας, μόλις και μετά βίας! Κοιμηθήκαμε λίγες ώρες μόνο και μετά, Σάββατο πρωί, ξεκινήσαμε για ΤΗΝ διαδρομή στο Ναύπλιο. Φυσικά έχουμε πάει τόσες φορές στο παρελθόν αλλά αυτή τη φορά ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Καθώς αφήναμε την πόλη πίσω μας, είπα στα παιδιά να φωνάξουν "Αντίο Αθήνα, θα σε ξαναδούμε όταν θα έρθουμε διακοπές!" σε μία προσπάθεια να τα κάνω να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της αλλαγής. Ο γιος μας σίγουρα το καταλαβαίνει, αλλά δεν είμαι βέβαιη για την κόρη μας. Ίσως έχει την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε διακοπές διαρκείας.

Το ξεπακετάρισμα προχωράει επίσης αρκετά καλά. Είναι δύσκολο όταν γίνεται ενώ προσπαθείς να κρατάς τα παιδιά απασχολημένα και να κάνεις το μαγείρεμα και το πλύσιμο όπως κάνεις καθημερινά. Τις πρώτες δύο μέρες η κουνιάδα μου μαγείρεψε για όλους μας. Ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους της, ειδικά αν αναλογιστείς πόσα άτομα είμασταν! Σίγουρα της οφείλω μερικά cupcakes! Το σπίτι ακόμη θέλει αρκετό καθάρισμα επίσης. Είχαν ήδη καθαρίσει τα βασικά από τη φάση του εργοταξίου, αλλά τα παράθυρα και τα πατώματα, όπως και τα εσωτερικά των ντουλαπιών, χρειάζονταν κι άλλο. Χθες η κούραση τελικά μας κατέβαλλε και είμασταν τελείως ανίκανοι να κάνουμε οποιαδήποτε δουλειά.

Καταφέραμε να πάμε για μπάνιο στη θάλασσα δύο φορές αφότου φτάσαμε. Ήταν απαραίτητο, και όχι διασκέδαση απλώς. Τα παιδιά χρειάζονταν να βγουν έξω. Πάντως είναι καλό να βουτάς πονεμένους μύες στη θάλασσα! Η περιοχή είναι κατακλυσμένη από ξένους και έλληνες τουρίστες, επομένως υποθέτω ότι αυτή θα είναι η περίοδος αιχμής όταν θα ανοίξουμε το café. Συνεχώς προσπαθώ να φανταστώ πώς θα είναι όταν τελικά ανοίξουμε. Τελευταία σκέφτομαι ότι απλώς θα πρέπει να κάνουμε τις διακοπές κάποια άλλη στιγμή του έτους!

Αυτά για την ώρα. Έχω πολλά να κάνω και θα έχω και επισκέπτες σήμερα και άλλους αργότερα στην εβδομάδα. Ελπίζω να ανακτήσω επαφή με όλους το συντομότερο!

Liz

4 comments:

  1. Οτι καλύτερο σας εύχομαι !!!!!!! λίγο κουράγιο ακόμα και τελείωσες!!! Η ζωή σας να είναι όμορφη και γλυκειά όπως τα cupcakes που φτιάχνεις !!!!

    φιλιά πολλά-πολλά !!!

    ReplyDelete
  2. Τι ωραίο να μπορείς να μείνεις μακρυά από την πολύβουη πόλη!!σύντομα θα ξεχάσεις την κούραση από τις διαφορετικές συνθήκες ζωής.
    Εύχομαι να έχετε μια καλή γλυκιά ζωή στο νέο σας ξεκίνημα κι εμείς να σας βρούμε στις βόλτες μας στο όμορφο Ναύπλιο!!!

    ReplyDelete
  3. Μόλις όλα τακτοποιηθούν, θα δεις τι όμορφα θα νοιώσεις!
    Καλή αρχή λοιπόν στην "καινούρια" σας ζωή!
    Εύχομαι τα καλύτερα!!!

    ReplyDelete
  4. Σας εύχομαι ότι καλύτερο για μια ευτυχισμένη ζωή! Και καλή ξεκούραση επίσης τουλάχιστον στην αρχή;-)

    ReplyDelete