Friday, July 10, 2009

Πολύ χαριτωμένο

Ο Τεό, ένας φίλος μας από το 0 comments, έγραψε μία ανάρτηση για ένα γάμο στον οποίο πήγε την περασμένη βδομάδα. Αντί για μπουμπουνιέρες, το ζευγάρι μοίρασε αυτά τα υπέροχα πραγματάκια!


Μου φάνηκε τρομερά γλυκιά ιδέα. Κυριολεκτικά! Τρελαίνομαι όταν κάποιοι σκέφτονται κάτι τι το διαφορετικό για το γάμο τους! Σε αυτή την περίπτωση υπήρχαν δύο διαφορετικά είδη γλυκού σε αυτά τα υπέροχα βαζάκια, τυλιγμένα, και με κουταλάκι για να το πάρεις μαζί σου!

Πάει καιρός από τότε που παντρεύτηκα. Ο γάμος έγινε στην Αγγλία εδώ και πολλά φεγγάρια. Θα είχα κάνει πολλά πράγματα μόνη μου αν ήξερα τότε αυτά που γνωρίζω τώρα (και αν είχα τις δεξιότητες να τα εκτελέσω). Θα ξεκινούσα με το να κρατήσω την κλίμακα μικρή και προσωπική, με λιγοστούς μόνο καλεσμένους. Θα μαγείρευα μερικά μόνη μου, την τούρτα για παράδειγμα, και θα οργάνωνα το υπόλοιπο γεύμα μόνη μου επίσης. Το ίδιο και τη διακόσμηση και τα λουλούδια. Θα ήταν μικρού budget αλλά με στυλ!

Ήμουν μικρό κοριτσάκι τότε, έτσι το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να κοιτάω τις φωτογραφίες και να ανατριχιάζω με τα χτενίσματα!

Είχατε το γάμο των ονείρων σας; Θα κάνατε κάτι διαφορετικά σήμερα;

Liz

5 comments:

  1. νυφικό και φορέματα για τα παρανυφάκια έραψα μόνη μου, μη πάνε χαμένες και οι γνώσεις...
    ο δικός μου γάμος έγινε προς ικανοποίηση των δυο οικογενειών σε εκκλησία με μπόλικους καλεσμένους. εμείς αν και πολύ μικροί 20 εγώ και 25 ο άνδρας μου, θέλαμε πολιτικό γάμο και ησυχία. τηρήσαμε πολλά παραδοσιακά έθιμα αν και παντρευτήκαμε στην πόλη, οι θείες τραγούδησαν τα τραγούδια του γάμου, φτιάξαμε γαμοκουλούρες, γλυκό ψωμί που το σπάζουν στο κεφάλι των νεονύμφων κατά την έξοδο από την εκκλησία, διοργανώσαμε ένα μικρό πάρτυ στο σπίτι μας για τους στενούς συγγενείς και φίλους, μπομπονιέρες φτιάξαμε έτοιμες στο γάμο διότι είχαμε πολύ κόσμο, στον αρραβώνα μας όμως είχαμε πλέξει 150 πετσετάκια και ψωμοθήκες που έγιναν ανάρπαστες και όλοι τις έχουν στα σπίτια τους μέχρι σήμερα.
    σήμερα δεν θα έκανα την χάρη κανενός και θα παντρευόμουν σε ένα ξωκλήσι, ευτυχώς και τα παιδιά μου τα ίδια πράγματα θέλουν, ελπίζω να βρουν ταίρι και να ταιριάσουν οι απόψεις τους, δε μπορώ τις γαμήλιες δεξιώσεις, ανατριχιάζω...

    ReplyDelete
  2. Gasteroplix... I think most couples feel the need to satisfy others when planning their wedding but would rather do something else! Its a tricky one. At the end of the day its your own wedding and you should be able to do what you want. A bit controversial! And lets not get into the amount of money you need to spend on doing what you didn't want anyway!!

    Your crochet at the engagement party sounds brilliant! A lovely thing for people to remember you by!

    ReplyDelete
  3. Δεν ήταν ο γάμος μου αυτό που θα ήθελα, αλλά για να λέμε την αλήθεια, τότε δεν ήξερα τι ήθελα. Ημουν 22 ετών και τα περισσότερα πράγματα τα αποφάσισαν άλλοι για μένα και χωρίς να με ρωτήσουνε, δεν με ενοιαζε κιόλας, εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να παντρευτώ! Τώρα τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Αχ, σκέφτομαι το γάμο της κόρης μου οταν έλθει η ώρα! Έχω κάτι σχέδια! Ωχ, αμάν και εγώ το ίδιο κάνω τώρα;-)

    ReplyDelete
  4. Big mama, my daughter is only 3 so I haven't started thinking about her wedding yet. Doesn't stop me worrying about the kids becoming teenagers though!

    ReplyDelete
  5. O δικός μου γάμος ήταν πολύ ωραίος! Λίγοι καλεσμένοι, δεν φόρεσα νυφικό, μα ένα υπέροχο βραδινό φόρεμα, που μου πήγαινε πολύ! Η μόνη υποχώρηση που κάναμε ήταν ο θρησκευτικός γάμος. Οδηγούσα μόνη το αυτοκίνητο πηγαίνοντας στην εκκλησία. Δεν κάναμε δεξίωση μετά τον γάμο πήγαμε με τα αδέλφια και στενούς φίλους σε ένα κέντρο με μουσική. Αν παντρευόμουν ξανά το μόνο που θα έκανα διαφορετικά ήταν ότι θα τους καλούσα σπίτι μου!

    ReplyDelete