Sunday, June 28, 2009

Ονειρεύομαι...

Έναν χώρο κομποστοποίησης στον κήπο μου!

Ναι, ξέρω, πολύ περίεργο πράγμα να ονειρεύεται κανείς. Ανάμεσα σε αυτά για τα οποία ανυπομονώ φεύγοντας από την Αθήνα, εκτός φυσικά απ'το να έχω λίγο περισσότερο χώρο εντός του σπιτιού, είναι λίγο περισσότερος χώρος εκτός σπιτιού. Καλώς εχόντων των πραγμάτων! Θα αρχίσουμε την αναζήτηση για σπίτι προς ενοικίαση την ερχόμενη εβδομάδα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι πολύ δύσκολο.

Είμαι κορίτσι του χωριού, κατά βάθος. Δεν φτιάχτηκα για την πόλη. Έτσι για μένα θα αποτελεί ένα είδος επιστροφής στις ρίζες μου, μόνο που θα είναι 3.000 χιλιόμετρα μακριά από τις ρίζες μου! Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε τους γονείς μου στη ΒΔ Αγγλία απολαμβάνω τον κήπο τους, τις ώρες που περνάμε εκεί, καθώς και τους καρπούς των χεριών τους. Ή μήπως έπρεπε να πω, τα λαχανικά των χεριών τους; (Εκεί στο βάθος είναι ο μπαμπάς μου.)


Αυτά είναι τα λαχανικά που φύτεψαν τα παιδιά με τον παππού τους τον Απρίλιο όταν τους είχαμε επισκεφθεί. Έχουν φουντώσει όλα! Η άφθονη βροχή πρέπει να τα βοηθάει! Περνούν πάντα υπέροχα στον κήπο φυτεύοντας λαχανικά. Απορροφώνται πλήρως από τη δραστηριότητα. Ανυπομονώ να έχω έστω και λίγο χώρο στον κήπο για να καλλιεργώ κάτι με τα παιδιά. Τα λαχανικά έχουν πολύ καλύτερη γεύση όταν τα έχεις καλλιεργήσει εσύ! Είναι και πιο διασκεδαστικό και επωφελές από το να βλέπουν τηλεόραση, αν και κάθε φορά που επισκεπτόμαστε την Αγγλία βλέπουν μπόλικη τηλεόραση.

Και ξαναρχόμαστε στο χώρο κομποστοποίησης. Ο μπαμπάς μου έχει ένα τεράστιο τέτοιο χώρο στη γωνία του κήπου. Έχεις την αίσθηση ότι επιστρέφεις κάτι, είναι πολύ καλό, πολύ "πράσινο". Μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Αυτά περνούσαν απ'το μυαλό μου τις προάλλες καθώς ετοίμαζα τα γεμιστά. Είχα μπροστά μου ένα σωρό από φλούδες πατάτας, σπόρους πιπεριάς και κοτσάνια μυρωδικών. Με ικέτευαν να τα στείλω για κομποστοποίηση!

Ένα κορίτσι μπορεί να ονειρεύεται, έτσι δεν είναι;

6 comments:

  1. Στο σπίτι στη Λέσβο, στον κήπο έχουμε τουλάχιστον 5 δέντρα τα οποία τα έχω φυτέψει εγώ. Το συναίσθημα του να βλέπεις το σπόρο που έχεις φυτέψει, να φυτρώνει, να μεγαλώνει, και να κάνει καρπούς είναι απίστευτο. Εκτός του ότι η γεύση των καρπών που έχεις φυτέψει είναι πολύ καλύτερη! (Το ίδιο ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα που έχεις φυτέψει και έχεις ποτίσει: ντομάτες, μελιτζάνες, πεπόνια, καρπούζια...)

    ReplyDelete
  2. εγώ αν και έφτιαξα ένα χώρο για κομποστοποίηση στη βεράντα, ονειρεύομαι την εποχή που θα φτιάξω ένα σπίτι σε χωριό και θα έχω τον δικό μου κήπο με οπωροφόρα δέντρα, ελιές και ζαρζαβατικά, ελπίζω σε 3-4 χρόνια να μπορέσω να εγκαταλείψω την πόλη για πάντα

    ReplyDelete
  3. Τι μου θύμισες τώρα! Ο παππούς μου ήταν κηπουρός στον Εθνικό κήπο και είχε κάνει στον κήπο του πατρικού μου ότι μπορείς να φανταστείς! Έκανε κομποστοποίηση σε μια γωνιά του κήπου μας, τότε, πριν 40 χρόνια και εμείς δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί το κάνει!

    ReplyDelete
  4. θα συμφωνήσω ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με τη χαρά που νοιώθεις όταν γεύεσαι λαχανικά ή φρούτα από τον δικό σου κήπο...την ίδια χαρά κάνω κι εγώ με τα βερύκοκα, τα αμύγδαλα και τα καρύδια από τα δέντρα μου...σου εύχομαι σύντομα να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου!

    ReplyDelete
  5. Μακάρι καλή μου να μάθουνε και εδω οι κυβερνούντες την κομποστοποίηση και να την προωθήσουν για το καλό όλων μας... το όνειρο σου ειναι και δικό μου.. και περιμένω το ποστ που θα μας λες πως το πραγματοποίησες... να σαι καλα...

    ReplyDelete
  6. Έχω την τύχη να ζω μέσα σε αγρό και να κάνω κατά καιρούς κομποστοποίηση. Μακάρι να έρθει και για σένα αυτή η ώρα, να εχεις τα δικά σου λαχανικά και να χαίρεσαι!

    ReplyDelete