Wednesday, June 3, 2009

Τάρτα φράουλα

Όταν έφτιαχνα τα cupcakes για τη σχολική βραδιά τη Δευτέρα, ετοίμασα κρέμα φράουλας. Πρόσθεσα και λίγες φρέσκιες λιωμένες φράουλες στη βασική συνταγή. Αυτοσχεδίαζα κάπως, και μου φαίνεται ότι έβαλα λίγες παραπάνω, με αποτέλεσμα η διακόσμηση να μη διατηρεί τη φόρμα της καλά. Αποφάσισα να πάρω τη μισή ποσότητα που έφτιαξα και να προσθέσω ζάχαρη άχνη στην ποσότητα που ήθελα να χρησιμοποιήσω για piping (δηλ. τη διακόσμηση του κέικ), και ξανάβαλα την υπόλοιπη ποσότητα στο ψυγείο.

Τώρα, εγώ δεν πετάω πράγματα, και αφού είχα περισσευούμενες φράουλες, είπα να φτιάξω μία τάρτα. Είναι κάτι που δεν έχω φτιάξει εδώ και πολλά χρόνια! Χρειάστηκε μάλιστα να καθαρίσω καλά τη φόρμα! Κανονικά θα γέμιζα την τούρτα φράουλα με κρέμα ή μασκαρπόνε ή κάτι πιο απλό, αλλά, αφού επιδίωκα την οικονομία, θα έλεγα ότι τελικά δεν ήταν άσχημα. Δεν είναι ακριβώς διαίτης, όμως δεν υπάρχει ούτε ίχνος βούτυρο στο κέικ, κι έτσι όλα είναι μια χαρά. Έτσι νομίζω, τουλάχιστον.

Αυτή είναι, επομένως, μία συνταγή απλού κέικ, με διακόσμηση την «αποτυχημένη» μου κρέμα φράουλας και φρέσκιες φράουλες σε φέτες. Πρόσθεσα λίγη ζελατίνη στο τέλος, ίσα-ίσα για να δείχνει όμορφη και γιαλιστερή.

No comments:

Post a Comment