Thursday, June 25, 2009

Φόρμες για μπισκότα και άλλα

Τις προάλλες κατάφερα να πάω στο ΙΚΕΑ και να ρίξω μια ματιά. Ο γιος μου ΦΖ τρελαίνεται για ΙΚΕΑ και τώρα στις διακοπές που βαριέται ήταν ευκαιρία για ένα πρωινό εκτός σπιτιού. Η ΟΖ είναι ακόμη στο βρεφονηπιακό σταθμό μέχρι και αύριο, κι έτσι ήταν πρωινό για τους δύο μας. Δύο είναι οι λόγοι που ο ΦΖ τρελαίνεται για ΙΚΕΑ:

1) Χοτ-ντογκ
2) Παγωτό
3) Η απόλυτη βόλτα του θα περιλάμβανε και τα δύο!

Χμμ... τελικά έγιναν 3 οι λόγοι... ούπς.

Συνήθως δεν χαζεύω πολύ όταν έχω μαζί μου ένα ή δύο παιδιά. Υποφέρουν. Υποφέρω. Κατά τη γνώμη μου, παιδιά και μαγαζιά δεν πάνε μαζί. Ακόμη και ένα μαγαζί τόσο φιλικό προς τα παιδιά όπως το ΙΚΕΑ. Έτσι, ως συνήθως, περάσαμε στα γρήγορα τον όροφο, κάνοντας τις απαιτούμενες στάσεις στο χώρο των παιδιών για μία περιδίνιση σε εκείνες τις ωοειδείς καρεκλίτσες που κλείνουν από πάνω και τα παιδιά κρύβονται μέσα τους. Κατόπιν κατεβήκαμε στα οικιακά είδη και ανακαλύψαμε ότι έχουν φέρει κάτι καινούρια σύνεργα για ψήσιμο και μαγείρεμα. Βρήκα αυτό το υπέροχο σετ κόπτες (cutters).


Συνολικά είναι 13 σχήματα και έρχονται στο δικό τους κουτί (το οποίο έχει σταμπαρισμένο πάνω του τα διάφορα σχήματα ώστε να μπορείς να τα ξαναβάλεις μέσα όταν τελειώσεις). Ήταν κάτι λιγότερο από 7 ευρώ, αν θυμάμαι καλά. Μου άρεσε ότι υπάρχουν μεγάλοι και μικροί κόπτες, και έχουν αρκετό βάθος ώστε να μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις για να κόψεις παιδικά σάντουιτς ή ακόμη και για σχήματα κέικ. Μου φαίνεται οι τόσο οι καρδιές όσο και τα αφηρημένα σχήματα λουλουδιών θα χρησιμοποιηθούν αρκετά συχνά.

Θα ανεβάσω μερικές φωτογραφίες από ό,τιδήποτε φτιάξω με αυτούς. Ανυπομονώ να τους χρησιμοποιήσω αλλά ο χρόνος αποδεικνύεται πολύ λίγος. Φεύγω για να αρχίσω το μεσημεριανό. Έχουμε γεμιστά. Δεν έχω κάνει γεμιστά εδώ και λίγο καιρό, δείχνοντας προτίμηση για λιγότερο χρονοβόρα πιάτα, αλλά τρελαίνομαι με τη μυρωδιά τους καθώς μαγειρεύονται.

Liz

2 comments:

  1. και εγώ έχω μια τρέλα για φορμες και διάφορα gadgets για την κουζίνα, ο χώρος που έχω τώρα είναι περιορισμένος, και τα περισσότερα είναι αποθηκευμένα σε κουτιά σε απρόσιτα σημεία. όταν όμως βλέπω τέτοια όμορφα πραγματάκια μπαίνω στον πειρασμό.
    συμφωνώ για τα γεμιστά, και εγώ λατρεύω την μυρωδιά τους καθώς ψήνονται, και να τα τρώω βέβαια

    ReplyDelete
  2. Γειά σας!! Τι ωραία πραματάκια!!!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete