Saturday, June 13, 2009

Κόκκινο βελούδο - Μάλλον όχι!

Αυτή τη βδομάδα δεν είχα και πολλή όρεξη για μαγείρεμα. Μάλλον οφείλεται στο ότι έχουμε να κάνουμε τόσα πολλά με τη μετακόμιση, τα οποία δεν μπορούν να γίνουν μέχρι να γίνουν κάποια άλλα πράγματα. Ένα καλό είναι ότι ο Φιν τελείωσε το σχολείο για φέτος αυτή την εβδομάδα. Πρέπει να πάρουμε τους "ελέγχους" τη Δευτέρα. Και γράφω "ελέγχους" εντός εισαγωγικών επειδή απλώς τέλειωσε την πρώτη δημοτικού και δεν είμαι σίγουρη πόσο σοβαροί είναι οι βαθμοί σε αυτή την ηλικία. Θα μάθουμε τη Δευτέρα! Άλλη μία βδομάδα με δέκα μέρες και θα μπορούμε να στρέψουμε την προσοχή μας στο να βρούμε ένα μέρος να μετακομίσουμε.

Τέλος πάντων, σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που είχα όρεξη να βγάλω το μίξερ και είπα να ξαναπροσπαθήσω να φτιάξω κέικ και cupcakes red velvet. Το πρόβλημα είναι... με κανένα τρόπο δεν μπορώ να πείσω τον εαυτό μου να ρίξει τόση ποσότητα κόκκινης χρωστικής σε ένα κέικ! ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ! Αυτή είναι η δεύτερη προσπάθειά μου. Η πρώτη ήταν με κέικ βανίλια το οποίο τελικά είχε μία ωραία ροζ απόχρωση αλλά ούτε κατά διάνοια δεν μπορούσες να το πεις κόκκινο βελούδο. Αυτή τη φορά πρόσθεσα και μια ιδέα σκόνη κακάο. Έγινε απλώς πολύ νόστιμο κέικ σοκολάτας. Άρα το μεγάλο πρόβλημα είναι το χρώμα. Πάει κόντρα σε όλο μου το είναι το να προσθέσω τόσο πολύ τεχνητό χρώμα απλώς για να το κάνω κόκκινο! Στο κάτω κάτω δεν προσθέτει τίποτα στη γεύση.

Αρχίζω να πιστεύω ότι το κόκκινο βελούδο δεν θα περιλαμβάνεται στο μενού μου στο tea-shop. Διάβασα κάπου στο ίντερνετ ότι κάποια με παρόμοιες απόψεις με τις δικές μου τα έφτιαξε χρησιμοποιώντας παντζάρι για χρωστική, και είναι κάτι που ίσως δοκιμάσω όταν θα έχω λίγο χρόνο για πειραματισμούς. Ίσως τα προσθέσω στην ποικιλία λαχανικών. Μπορεί να είναι αρκετά καλά. Σοκολάτα και μελιτζάνα (θα σας πω μία αστεία ιστορία για την πρώτη μου προσπάθεια μία άλλη φορά), γλυκό αρακά, καρότο (φυσικά) και μία άλλη συνταγή που βρήκα στο tastespotting και που πραγματικά ήθελα να δοκιμάσω είναι brownies με σπανάκι! Μπορεί να τα προωθήσω για γονείς των οποίων τα παιδιά δεν δέχονται την υγιεινή διατροφή, αν και δεν είμαι πολύ σίγουρη πόσο αξία έχει να κάνεις το παιδί να φάει κέικ για να φάει λαχανικά... Πόσα κέικ πρέπει να φάνε για να πάρουν τη Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση (RDA, Recommended Dietary Allowance); Πώς θα ακουγόταν το 'τρώτε 5 μερίδες την ημέρα διαλέγοντας 5 διαφορετικά κέικ';;; Μάλλον ΟΧΙ!

Εν πάσει περιπτώσει, δεν είχα την ευκαιρία να γλασσάρω τα όμορφα καφέ κέικ κόκκινου βελούδου, έτσι παραμείνετε συντονισμένοι για φωτογραφίες των επόμενων, και τότε θα αναφέρω και ένα άλλο πιεστικό ζήτημα.

Liz

2 comments:

  1. Εχω ακριβώς το ίδιο κόλλημα συναδελφε.. χαχα..
    Με το Red velvet δεν πρόκειτε ποτέ να καταφέρω το χρώμα που βλέπω στους αλλους.. Καλή επιτυχία στο νέο σου ξεκίνημα και που ξέρεις μπορεί μια μέρα να ερθω για ενα τσάι στο κατάστημα σου μιας και λατρευω το Ναυπλιο!! Καλό κουράγιο με την μετακόμηση!!

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα! Διάβασα λίγο από το μπλόγκ και έχω ενθουσιαστεί, κυρίως γιατί θα ανοίξεις ένα μαγαζί που παρόμοιο είναι το όνειρό μου να ανοίξω κι εγώ. Αλλά δεν με βλέπω ακόμη, απότε αρκούμαι στις περιγραφές σου. Με το red velvet ποτέ δεν κατάλαβα ποιά ήταν η ομορφιά. Ούτε η γεύση είναι κάτι ιδιαίτερο. Κέικ με παντζάρι όμως ειναι νοστιμότατο! Συνταγή καλή θα βρείς και στον Παρλιάρο. Πάντως, κόκκινη χρωστική από παντζάρι και πράσινη από χλωροφύλλη φέρνει ο Ρουμπουλάκης, Σωκράτους 30 Αθήνα, ενώ ένα σχετικό ποστ για τις κόκκινες βαφές θα βρεις εδώ: http://feedingmaybelle.blogspot.com/2009/09/red-foods-expose.html

    Συγγνώμη για το μεγάλο σχόλιο...

    ReplyDelete