Sunday, January 30, 2011

Ένας ολόκληρος μήνας!

ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ! Δεν το πιστεύω ότι έχει ήδη περάσει ένας ολόκληρος μήνας αφότου ανοίξαμε! Όπως ακριβώς λένε: ‘Ο χρόνος τρέχει όταν καλοπερνάς.’

Αλήθεια, οι ημέρες περνούν τόσο γρήγορα που δεν ξέρουμε καν τι μέρα έχουμε! Αρχίζουμε να μπαίνουμε σε μια σειρά. Σιγά σιγά συνηθίζω την κουζίνα μου και (σχεδόν) θυμάμαι πού έχω βάλει τι! Βγάζουμε νέες γεύσεις κάθε λίγες μέρες και προσπαθώ να χρησιμοποιώ υπέροχα τοπικά φρούτα για κάποιες από αυτές. Θα συνεχίσω έτσι καθώς αλλάζουν οι εποχές.


Ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό που τελικά συναντήσαμε πολλούς από εσάς που μας παρακολουθείτε στο blog όπως επίσης και στο facebook και το twitter. Είναι δύσκολο να περιγράψω τη συγκίνησή μου όταν βλέπω ένα αυτοκίνητο να σταματά έξω από το café και τους επιβάτες του με τον ενθουσιασμό στα πρόσωπά τους που μας βρήκαν και βρίσκονται εδώ! Κατά κάποιο μικρό τρόπο είναι λες και νιώθουν ότι το café είναι και δικό τους, και είναι τόσο όμορφο αυτό! Σας ευχαριστούμε πολύ που έρχεστε και μας βοηθάτε να συνεχίσουμε παρόλη την κούραση αυτού του μήνα :)

Επίσης απαντώ πολλές ερωτήσεις που μου κάνουν οι πελάτες σχετικά με ψησίματα. Τα οποία, απ'ό,τι φαίνεται, τα αγαπούν πολλοί.

Το χέρι της Ολίβιας είναι σχεδόν καλά˙ μόλις πριν δύο ημέρες βγάλαμε τον γύψο. Φυσικά τώρα παίρνει αντιβιοτικά για ένα κρυολόγημα που άρπαξε! Ο μήνας μας ήταν πλήρης, και μ'αυτή την έννοια!

Έχουμε πολλά σχέδια για τις επόμενες ημέρες και βδομάδες. Θα προσπαθήσουμε να σας κρατάμε ενήμερους. Έχει περάσει καιρός από τότε που δώσαμε το τελευταίο δώρο και ήρθε και πάλι η ώρα. Θα δώσω 5 κλωνάρια μαδαγασκανής βανίλιας. Έχουν μήκος περίπου 20εκ. και είναι πολύ μαλακά και φρέσκα. Μπορείτε να βγάλετε τους σπόρους και να τους προσθέσετε κατευθείαν στο μίγμα σας για κέικ ή το στολισμό, ενώ το υπόλοιπο του κλωναριού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε ζάχαρη με άρωμα βανίλιας. Την οποία κατόπιν μπορείτε να προσθέσετε σε ζεστά ροφήματα ή στα ψησίματά σας!


Για να συμμετέχετε αφήστε ένα σχόλιο απαντώντας σε ποιον στην οικογένειά σας αρέσει η μαγειρική; Σε όλους; Σε κανέναν; Και τι τους αρέσει να μαγειρεύουν; Έχετε μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (τοπική ώρα) για να αφήσετε το σχόλιό σας. Μόνο το πρώτο σχόλιό σας θα μετρήσει. Βεβαιωθείτε ότι μας έχετε αφήσει στοιχεία ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας αν κερδίσετε.


Liz Cupcakes

17 comments:

  1. Kαι πάλι καλορίζικο το υπέροχο cafe σας!! Η επιτυχία του ήταν σίγουρη!!! Καλή συνέχεια!!!
    Όσο για τον διαγωνισμό θα σας πω πως σε όλους μας μέσα στην οικογένεια αρέσει η μαγειρική. Εγώ μαγειρεύω τα κλασικά μαμαδίστικα φαγητά και τα έθνικ, ο άνδρας μου έχει αναλάβει όλα τα ψητά και ιδίως αυτά στα κάρβουνα και η κόρη μου αγαπά τη ζαχαροπλαστική, φτιάχνει με επιτυχία όμορφα γλυκά δοκιμάζοντας πάντα υλικά και συνταγές διαφόρων χωρών!!
    Τα φιλιά μου!!

    ReplyDelete
  2. Καλή συνέχεια κι ελπίζουμε να μπορέσουμε να βρεθούμε κάποια στιγμή κοντά σας.
    Η κόρη μου σας παρακολουθεί από facebook και της άρεσε ο τρόπος λειτουργίας σας.
    Στο σπίτι μαγειρεύω εγώ κι η κόρη η κάθε μια τις δικές της επιλογές,κι ο σύζυγος δοκιμάζει ψήνει στα κάρβουνα αλλά είναι ο αυστηρός κριτής μας.
    Καλή επιτυχία σε ότι κάνετε!!

    ReplyDelete
  3. Ευχομαι να συνεχιστει η επιτυχια του καφε και καθε μερα τα πραγματα να γινονται και καλυτερα.Η κουραση περναει οταν το αποτελεσμα σε ευχαριστει.Στο σπιτι μαγειρευω μονο εγω και με χάλαρωνει πολυ.Ειναι για μενα μια γλυκια απασχοληση.

    ReplyDelete
  4. Καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες!
    Στο σπίτι μας η κόρη μου ασχολείται αλλά κυρίως με τα γλυκά και όταν εγώ λείπω, γιατί ανακατεύομαι πολύ και δεν την αφήνω να μεγαλουργήσει:)

    ReplyDelete
  5. Eλπίζω την επόμενη φορά να καταφέρω να περάσω για να το δω και εν λειτουργία αφού την προηγούμενη φορά σας είδα πάνω στις κατασκευές!
    Κανένας άλλος εκτός από μένα δε μαγειρεύει αλλά όλοι τρώνε μετά μανίας αυτά που φτιάχνω!

    ReplyDelete
  6. ευχομαι να σου πανε ολα καλα στο εγχειρημα σου...και να γλυκαινεις ολο κ περισσοτερο κοσμο...καλη βδομαδα!!!

    ReplyDelete
  7. Θελω πολυ να ερθω στο μαγαζι σου και με την πρωτη ευκαιρια την ανοιξη που θα εκδραμουμε..θα σε επισκεφτουμε!Στο σπιτι μαγειρευω εγω συνηθω αλλα και στον ανδρα μου αρεσει να ψήνει στα καρβουνα και στην μικρουλα μου αρεσει να φτιαχνει μπισκοτα και ζύμες!

    ReplyDelete
  8. Συγχαρητήρια για το μαγαζί σας!Μακάρι να έμενα ακόμα στο Ναύπλιο για να ερχόμουν συνέχεια.Στην Θεσσαλονίκη που είμαι τώρα φοιτήτρια δεν έχω βρει κάτι παρόμοιο δυστυχώς.Συνεχίστε έτσι!Θα στέλνω την μαμά μου να παίρνει cupcakes αφού δεν μπορώ εγώ!!!Στο φοιτητικό μου σπίτι μαγειρεύω και εγώ και η αδερφή μου.Εγώ φτιάχνω κυρίως απομιμήσεις φαγητών της μαμάς ή ενδιαφέρουσες συνταγές ακόμη και από άλλες κουζίνες(π.χ. ιταλική,μεξικάνικη,αμερικάνικη κλπ.). Η αδερφή μου φτιάχνει όταν έχει όρεξη ιαπωνική κουζίνα επειδή είναι φαν γενικότερα!Μαζί φτιάχνουμε γλυκά και πολλά πολλά cupcakes και συνταγές βρίσκουμε σε διάφορα blog:)
    Θα ήταν ωραίο αν γράφατε και εσείς καμία προτεινόμενη συνταγή για μας τους cupcakeόφιλους!

    ReplyDelete
  9. Σας εύχομαι ολόψυχα "καλές δουλειές"! Ελπίζω γύρω στην άνοιξη να καταφέρω να έρθω στο Ναύπλιο και να σας επισκεφτώ! Στην οικογένειά μου, εγώ κυρίως ασχολούμαι με την κουζίνα, και μου αρέσει ιδιαίτερα η ζαχαροπλαστική! Καλή συνέχεια...!!!

    ReplyDelete
  10. Και πάλι εύχομαι καλές δουλειές στο νέο σας μαγαζάκι! Στην οικογένειά μου όλοι ασχολούμαστε με την μαγειρική αλλά ο καθένας στον "πάγκο" του! Ο πατέρας μου στα ψητά, η μητέρα μου σε όλα τα είδη γιατί εκείνη αναλαμβάνει την κουζίνα κατά την διάρκεια μιας εβδομάδας και εγώ με την αδερφή μου είμαστε πάντα πρόθυμες να ετοιμάσουμε αλμυρές πίτες και γλυκά τις Κυριακές!
    Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  11. και σε ποιον ΔΕΝ αρεσει η μαγειρικη?εγω και ο καλος μου ειμαστε ολη την ωρα σε μια κουζινα και μαγειρευουμε τα παντα!απο ορεκτικα μεχρι επιδορπια!
    καλες δουλειες!

    ReplyDelete
  12. μακαρι να ειμασταν ποιο κοντα, μολις εβαζες τραπεζακια για καφε θα βαριοσουν να μας εβλεπες
    εχεις φτιαξει το μαγαζακι των ονειρων σου οπως ακριβως το φανταζομουν
    και παλι καλες δουλειες!!!!!!!
    οσο για την κουζινα μας την λερωνω μονο εγω, αν και εχουν πολυ ενδιαφερον οι λιλιπουτιοι βοηθοι μου.
    ειμαι σιγουρη οτι μεγαλωνοντας θα την λατρευουν!!!!
    ο συζηγος... μαγειρευει μονο στην αυλη, ψηνει!!!

    ReplyDelete
  13. Κιολας ένας μήνας! Τι καλά! Πολύ χαίρομαι! Καλή συνέχεια και ελπίζω να τα πούμε κάποια στιγμή και από κοντά.

    Στο σπίτι μου αρέσει εμένα να μαγειρεύω και τελευταία δείχνει το ταλέντο της και η κόρη μου η οποία πια μαγειρεύει μόνη της σαν φοιτήτρια.

    Τη βανίλια, μπορύμε να την κάνουμε λικέρ επίσης ;-)!

    ReplyDelete
  14. Σε όλους αρέσει αλλα γλυκά εμένα περισσότερο! Πρέπει να στέλνεις cupcakes και σε άλλες πόλεις!!

    ReplyDelete
  15. Καλή συνέχεια Λίζ!!Πολύ χάρηκα που σε γνώρισα από κοντά!!Και γεύτηκα φυσικά τα cupcakes σου!!!Λοιπόν στο σπίτι η μαμά μαγειρεύει ,αλλά δεν πειραματίζεται πολύ γιατί οι άντρες της οικογένειας δεν τρώνε τα περίεργα!!χαχα!!
    Καλές δουλειές!!

    ReplyDelete
  16. Τώρα σας βρήκα μέσα από το blog της Κικής, και πολύ χαίρομαι για αυτό, και ήδη κανονίζω την επόμενη εκδρομή στο Ναύπλιο γιατί είναι κ μεσημέρι κ μου τρέχουν τα σάλια.....Μιαμ Μιαμ...
    Λοιπόν, σας έυχομαι καλές δουλειές, και επίσης για να πάρω μέρος στο διαγωνισμό, μπορώ να πω με σιγουριά (καθότι είμαι κ νέα νοικοκυρά στην οικογένεια μου) οτι μας αρέσει και στους δυο να μαγειρεύουμε, και καταλήγουμε να "μαλώνουμε" γιατί ο ένας διορθώνει τον άλλο, και νοιώθουμε ότι είμαστε σεφ!ΚΑι φυσικά τα απολαμβάνουμε και οι 2 μετά!
    Φιλια πολλά!

    ReplyDelete
  17. δεν το πιστεύω πως άνοιξε στο Ναύπλιο ένα τέτοιο μαγαζί! Μακάρι να πάτε πολύ καλά και να σαι σίγουρη πως θα περάσω να τιμήσω τα δημιουργήματά σου! Ελπίζω να κατευθυνθείς σύντομα και στις τάρτες που λατρεύω! Καλές δουλειές και θα τα πούμε σύντομα! Μπορεί να σου φέρω να δοκιμάσεις και καμιά από τις δικές μου τάρτες! Νομίζω πως οι βανίλιες θα ήταν τέλειες για μια κρέμα ζαχαροπλαστικής ; )

    ReplyDelete