Wednesday, January 27, 2010

Gadgets και δώρα

Οι περισσότεροι απ'τους φίλους και συγγενείς μου γνωρίζουν ότι αν ψάχνουν να μου κάνουν δώρο, το μόνο που χρειάζεται να μου φέρουν είναι κάτι που να'χει να κάνει με ψησίματα, κέικ, φαγητό ή διάβασμα για ο,τιδήποτε σχετικό!

Μερικά από τα πολύ καλοδιαλεγμένα δώρα που έχω δεχθεί πρόσφατα είναι αυτά από τους φίλους μας απ'τη Δανία (γεια, J&L!):


Είναι super cool αποθηκευτικοί σάκοι. Οι σκανδιναβοί ξέρουν από design. Δεν μπορείς να το αρνηθείς. Οι σάκοι είναι διπλής όψης.


Και κοιτάξτε το μεγάλο...


Έχει μικρούς μαγνήτες ραμένους μέσα, και μπορείς να διατηρείς τα ψωμάκια ζεστά το πρωί.

Τους ΛΑΤΡΕΥΩ!!!

Τους φτιάχνει η Stelton. Αν δείτε τη σελίδα των προϊόντων τους, θα αρχίσετε αμέσως μια λίστα με πράγματα που 'χρειάζεστε'.

Μετά, είναι τα δώρα που ταξίδεψαν απ'την άλλη μεριά του ωκεανού. Πρέπει να παραδεχθώ ότι έριξα μερικές σπόντες. Τι σπόντες; Στην πραγματικότητα μερικά τα ζήτησα κανονικότατα... όμως τα άλλα ήταν μια υπέροχη έκπληξη.

Κοιτάξτε αυτά τα πραγματάκια!!! Έχω πάρα πολλά βιβλία με Αμερικάνικες συνταγές. Οι δόσεις είναι σε κούπες, και όχι μετρικές. Δεν είναι αδύνατο να κάνεις τη μετατροπή, αλλά είναι πολύ πιο απλό να χρησιμοποιήσεις αυτά τα υπέροχα εργαλεία!!! Τα έχω ήδη χρησιμοποιήσει πολλές φορές.




Αυτά τα κουτάλια μεζούρες είναι τρομερά. Είναι ανθεκτικά και έχουν μικρούς μαγνήτες στη λαβή ώστε να μένουν μαζί όταν είναι στο συρτάρι.





Αυτές οι φόρμες για μπισκότα θα είναι πολύ χρήσιμες! Σε σχήμα καρδιάς και νιφάδας χιονιού. Θα περάσω πολύ ωραία μ'αυτές!



Σας ευχαριστώ και πάλι όλους. Ξέρετε πόσο μου αρέσουν αυτά τα πραγματάκια!

Λοιπόν... Μου αρέσει να δέχομαι δώρα αλλά μου αρέσει να δωρίζω επίσης. Αποφάσισα να δωρίσω κάτι. Πέρασα από το Cookshop και βρήκα αυτά:


Γλυκούλια δεν είναι; Αναρωτιέστε τι κάνουν;


Έχετε πάρτυ με ποτά; Οι καλεσμένοι σας δεν θα έχουν πρόβλημα να θυμούνται ποιο είναι το ποτήρι τους με αυτές τις φατσούλες! Είναι καρικατούρες που κολλάνε στο εξωτερικό του ποτηριού. Έχουν και ονόματα. Υπάρχει ο 'sneaky', ο 'cuddly' και ο 'mysterious', για να αναφέρω μόνο μερικά από αυτά!


Άρα, αν θέλετε να είστε εσείς που θα λάβετε το δωράκι, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω και πείτε ποιο συστατικό θα θέλατε περισσότερο να δείτε σε ένα cupcake. Μπορείτε να αφήσετε σχόλιο είτε εδώ, στο ελληνικό, είτε στο αγγλικό μπλογκ, το ίδιο κάνει˙ μόνο μία φορά ανά άτομο όμως. Βεβαιωθείτε ότι αφήνετε στοιχεία για να έρθω σε επαφή μαζί σας. Έχετε μέχρι την Κυριακή (31/1) το βράδυ να αφήσετε το σχόλιό σας, και θα επιλέξω νικητή τη Δευτέρα το πρωί.

Τα δώρα θα αποτελούν τακτικό χαρακτηριστικό του μπλογκ από εδώ και στο εξής, οπότε μη χάνετε αναρτήσεις˙ ακολουθείτε το μπλογκ ή ακολουθείστε μας στο twitter από όπου σας ενημερώνουμε για καινούριες αναρτήσεις στο μπλογκ και δώρα.

Liz

Friday, January 22, 2010

Μηλόπιτα

Να κάτι άλλο που μου αρέσει να φτιάχνω. Μου αρέσει πολύ, μα πάρα πολύ, η μηλόπιτα. Πρόκειται για την παραδοσιακή μηλόπιτα. Αγγλικό στυλ. Η φρεσκοψημένη μηλόπιτα μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια, και ακόμη και σήμερα είναι ένα από τα αγαπημένα επιδόρπια του Μπαμπά μου, από αυτά που ψάχνει να βρει όταν βγούμε έξω για φαγητό.


Δυστυχώς, σε πολλά μέρη στην Αγγλία πλέον δεν προσφέρουν 'σπιτική' μηλόπιτα, και σου δίνουν κάτι που παράγεται μαζικά, το οποίο πραγματικά με σοκάρει. Αρχίζω να ακούγομαι σαν τον Γκόρντον Ράμσεϋ ή τον Έκτορα Μποτρίνι (χωρίς τις βρισιές φυσικά). Δεν είναι και τόσο δύσκολο να φτιάξει κανείς σπιτική μηλόπιτα. Προφανώς το ζήτημα είναι τα χρήματα, αυτό και οι κατεψυγμένες τηγανιτές πατάτες. Μην αρχίσω να μιλάω για ποιο λόγο εστιατόρια, που κατά τα λοιπά είναι πολύ καλά, προσφέρουν κατεψυγμένες πατάτες...



Εν πάσει περιπτώσει, έτσι μου αρέσει η μηλόπιτα. Να μην είναι πολύ γλυκιά. Πρέπει να είναι λίγο ξινή. Διπλή κρούστα. Χωρίς κανέλλα, ούτε σταφίδες. Σερβιρισμένη ζεστή με κρέμα, custard ή κρέμα παγωτό.

Δεν είμαι βέβαιη ότι η μηλόπιτα θα είναι στο καθημερινό μενού στο 'μαγαζί'. Σίγουρα θα είναι κάπου και σίγουρα θα είναι διαθέσιμη για ειδικές παραγγελίες.

Την ημέρα που έφτιαξα τη μηλόπιτα, έφτιαξα και αυτά τα σοκολατάκια. Δεν έγιναν όσο όμορφα θα ήθελα. Εν μέρει λόγω του ότι αυτοσχεδίαζα λιγάκι με τη συνταγή, και εν μέρει εξαιτίας της 'βοήθειας' από τη μικρότερη βοηθό μου.



Ήταν νόστιμα πάντως. Πολύ νόστιμα!

Μη χάσετε την επόμενη ανάρτηση. Ξεκινάμε κάτι νέο.

Sunday, January 10, 2010

Επιστρέψαμε!

Ξέρω, έχει περάσει καιρός! Tα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο επιτέλους. Τις τελευταίες μέρες συγκεντρώθηκα και άρχισα μια προσπάθεια να γίνω πιο οργανωμένη ως άτομο γενικά ώστε να εκτελέσω 'το σχέδιο' καλύτερα.

Είχαμε πολλούς επισκέπτες τις τελευταίες τρεις βδομάδες. Πρώτος ήρθε ο αδελφός μου από την Αγγλία για μια βδομάδα, και μετά οι Μαδαγασκανοί/Αθηναίοι φίλοι μας ήρθαν για ένα τετραήμερο. Μαγειρέψαμε, φάγαμε, ψήσαμε, περπατήσαμε, επισκεφθήκαμε άλλους φίλους και παίξαμε SCRABBLE με τα παιδιά! Είναι το νέο τους αγαπημένο παιχνίδι. Ο αδελφός μου έφερε επίσης μερικά πολύ ωραία βιβλία για τον Φιν, από το είδος που παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο για να τα διαβάσεις. Του αρέσει ιδιαίτερα να διαβάζει ιστορίες στις οποίες πρέπει να περιμένεις το επόμενο κεφάλαιο για να μάθεις τι συμβαίνει μετά...

Τι έφτιαξα λοιπόν; Σας οφείλω κάτι με σοκολάτα, οπότε ιδού...


Τι το ιδιαίτερο έχουν, μπορεί να ρωτήσετε. Λοιπόν, για αρχή, περιέχουν αυτό...


και ύστερα υπάρχει και αυτό


Μέσα υπάρχει αυτό:


Ναι, είναι όλα γεμιστά κέικ. Ganache σοκολάτα. Τελικά, για να γίνουν τα κέικ της ζωής σας...


Βούτηξα μερικά στην υπόλοιπη ganache. Και WOW. Περισσότερα για αυτό σε ένα λεπτό.

Προσάρμοσα τη συνταγή της Deb στην Smitten Kitchen. Αν κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για Guinness και Bailey's θα βρείτε μπόλικες εκδόσεις της γεύσης αυτής.

Η ιδέα να τα βουτήξω μου ήρθε από την Kari της Retro Bakery. Μία ματιά στη σελίδα τους του μενού θα σας κάνει να ψάχνεστε για το πλησιέστερο γλύκισμα που μπορείτε να βρείτε.

Ήθελα εδώ και κάμποσο καιρό να δοκιμάσω αυτή τη συνταγή και αφού η συνταγή φτιάχνει 24 cupcakes έψαχνα ευκαιρία να τα φτιάξω όταν θα μπορούσα να δώσω αρκετά από αυτά σε άλλους! Πρέπει να ομολογήσω ότι παρόλο που τα κέικ είναι φανταστικά, κράτησα αμέσως μερικές σημειώσεις για το τι θα κάνω διαφορετικά την επόμενη φορά. Δε νομίζω ότι θα τα βάλω στο μενού ακριβώς όπως είναι, αλλά ίσως τα ίδια στοιχεία σε κάποιο διαφορετικό συνδυασμό.

Ο Ιανουάριος θα είναι γεμάτος μήνας. Θα πάω στη HO.RE.CA. (έκθεση για τις επιχειρήσεις ξενοδοχείων, εστιατορίων και café) στην Αθήνα στο τέλος του μήνα. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε υποβάλλει αίτηση για κάποιου είδους επιδότηση εντός του μηνός, και δουλεύουμε και το website. Τα πράγματα θα στραφούν πιο πολύ προς την κατεύθυνση της επιχείρησης! Πάντως θα συνεχίσω να ανεβάζω αναρτήσεις για το πόσο όμορφη είναι η ζωή στην επαρχία! Δεν μπορώ να μη το κάνω (όπως το ότι φύτεψα τα μαρουλάκια μου στον κήπο σήμερα το πρωί και ότι θα πάμε στην παραλία το απόγευμα με τα παιδιά για να μαζέψουμε κλαδιά που ρίχνει ο αέρας για το τζάκι).

Τέλος, ένα ευχαριστώ στην Gasteroplix και την Xanthi για το ότι μου απένειμαν ένα sunshine award! Πολύ ευγενικό εκ μέρους σας. Το εκτιμώ πολύ. Μου είναι δύσκολο να επιλέξω πού να απονείμω εγώ, ειδικά εφόσον πολλά από τις υπέροχα μπλογκ που ακολουθώ τα έχουν ήδη λάβει, οπότε θα περιοριστώ να παραθέσω κάποια από εκείνα που τρελαίνομαι να διαβάζω...

Λοιπόν, εκτός από τις Συνταγές της Ασπρούλας και τη Γαστεροπλήξ που προανέφερα, απολαμβάνω τα εξής μπλογκ που σχετίζονται με το φαγητό:

Asterolila, Betty, Ivy, Maria, Cheryl, Eleftheria, Kiki, Niki, Συνταγές της Καρδιάς, Lila

Στην πραγματικότητα βλέπω πολλά άλλα μπλογκ επίσης, όχι όλα σχετικά με το φαγητό, πάρα πολλά για να τα αναφέρω εδώ. Απλώς αυτά είναι μία μικρή λίστα εκείνων που με κάνουν να μου τρέχουν τα σάλια οποτεδήποτα τα δω! Ορίστε λοιπόν, πάρτε ένα κέικ...


Σας αφήνω με αυτές τις σκέψεις για την ώρα. Σύντομα θα ανεβάσω και άλλες φωτογραφίες από μαγειρέματα όσο βρισκόμουν σε 'μπλογκοδιακοπές'.

Liz