Sunday, March 14, 2010

Κριτσίνια

OK. Το ξέρω ότι έχω αργήσει πάρα πολύ με αυτή την ανάρτηση αλλά έπρεπε να προστεθώ κι εγώ στους fans της Κικής! Έλαβα το υπέροχο βιβλίο της "Μικρή κουζίνα ― ψωμιά & ζύμες" αμέσως μόλις κυκλοφόρησε.


Αμέσως έκανα τη συνταγή με τα ρολάκια κανέλας αλλά δυστυχώς έγιναν τόσο υπέροχα που τα φάγαμε όλα πριν τα φωτογραφήσουμε.

Οι οδηγίες της Κικής είναι ξεκάθαρες και ευκολονόητες και δεν αντιμετώπισα παρά ένα και μοναδικό προβληματάκι, το οποίο δεν σχετιζόταν καθόλου με την ίδια τη συνταγή αλλά μόνο με το γεγονός ότι το σπίτι μου ήταν πολύ κρύο για να φουσκώσει η ζύμη και έτσι έπρεπε να τη βάλω για λίγο στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία. Θα έπρεπε να το έχω σκεφτεί εξαρχής, αλλά τόσο είχα ενθουσιαστεί που θα δοκίμαζα τη συνταγή, δεν μου πέρασε απ'το μυαλό πόσο κρύο ήταν το σπίτι εκείνη τη μέρα!

Τελικά τις προάλλες κατάφερα να φτιάξω άλλη μια συνταγή απ'το βιβλίο. Αυτή τη φορά ήταν κριτσίνια. Σκέφτηκα ότι ήταν καλή ευκαιρία να φτιάξω κάτι με τα παιδιά, ειδικά αφού είχα παρακολουθήσει την Κική να τα φτιάχνει στο τηλεοπτικό της ντεμπούτο το προηγούμενο βράδυ.


Φτιάξαμε τα κριτσίνια με τη φέτα/μπύρα καθώς και αυτά με παπαρουνόσπορο που έφτιαξε και η Κική στην εκπομπή! Τα παιδιά πέρασαν υπέροχα. Τα κριτσίνια ψήθηκαν γρήγορα, και τα παιδιά μουρλάθηκαν να τα ρολλάρουν και να τους δίνουν το σχήμα τους. Για να μην αναφέρω πόσο ωραίο ήταν μετά που τα έτρωγαν μόλις βγήκαν. Ψήνονται γρήγορα, που είναι άλλος ένας λόγος να τα φτιάξεις με τα παιδιά. Γρήγορο αποτέλεσμα με ελάχιστη προσπάθεια. Έφτιαξα επίτηδες δύο συνταγές ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να φαγωθούν όλα προτού φωτογραφηθούν.


Είχε μείνει λίγη φάβα που έφτιαξα για το μεσημεριανό εκείνης της μέρας, η οποία έγινε πολύ καλό ντιπ!


Αν λοιπόν ακόμη δεν έχετε αγοράσει το βιβλίο, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν θα το μετανιώσετε. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πού θα το βρείτε στο μπλογκ της Κικής - Μικρή κουζίνα.

Liz

7 comments:

  1. Λιζ, ευχαριστώ πολύ για την αναφορα! Νιώθω πραγματικά υπέροχα που μοιραστήκαμε όλοι τις συνταγές μου και ζυμώσαμε κριτσινάκια και ψωμάκια. Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι. Σου εύχομαι σύντομα να βρεις το κατάλληλο μέρος που χρειάζεσαι για να μας δείχνει και live τις νοστιμιές σου και θέλω πολύ να έρθω εκεί όταν συμβεί αυτό! Φιλιά και ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  2. με τα κριτσινια αν αρχισεις ποτε δε σταματας σε μονοψηφιο αριθμο...

    ReplyDelete
  3. ''Αμαρτία'' είναι τα κριτσίνια.
    Άμα αρχίσεις δεν σταματάς.

    Καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  4. Μια με την εκπομπή, μια με την ανάρτηση σου, πάλι θα αρχίσω τα ζυμώματα:)) Είδες πόσο εύκολα τα κάνει να φαίνονται όλα; Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  5. Καλημέρα, καλή βδομάδα!!
    Τι όμορφα σου γινανε τα κριτσινάκια σου!!
    Και με το ντιπ, μια χαρά τα ταίριαξες!!

    ReplyDelete
  6. Θα το αγοράσω το βιβλίο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Thank you Liz! Amazing!

    ReplyDelete