Monday, August 3, 2009

Αρρώστια και Ακρόπολη

Όλα κινούνται πρόσω ολοταχώς εδώ. Περίπου δηλαδή. Ο μεταφορέας έρχεται την Παρασκευή. Το διαμέρισμα είναι γεμάτο κουτιά. Εγώ είμαι άρρωστη.

Ναι, κόλλησα κάποιον ιό. Δεν είμαι σίγουρη αν είναι κάτι που επωαζόταν για δύο βδομάδες ή κάτι νέο που άρπαξα όταν πήγα τα παιδιά στο μουσείο της Ακρόπολης την περασμένη Παρασκευή, αλλά άρχισε με πονόλαιμο και τρομερό πονοκέφαλο την Παρασκευή το απόγευμα, και πήγε όλο και χειρότερα από τότε.

Για να είμαι ακριβής, είμαι πολύ καλύτερα σήμερα. Αλλά νιώθω τις συνέπειες αυτού που με χτύπησε. Σχεδόν δεν έβλεπα μπροστά μου όλο το σαββατοκύριακο και σίγουρα δεν μπορούσα να γράψω στο μπλογκ! Χάθηκαν δύο μέρες πακεταρίσματος! Υποθέτω ότι είναι αναμενόμενο να αρρωστήσεις όταν καις το κερί κι απ'τις δύο μεριές. Έτσι δεν πρόκειται να γράψω πολύ τώρα. Απλώς κλέβω 5 λεπτά με ένα φλυτζάνι τσάι για να ανανεώσω επαφή (ο άντρας μου δεν εγκρίνει τα φλυτζάνια με τσάι κοντά σε υπολογιστές˙ ηλεκτρονικά και υγρά είναι κακός συνδυασμός, λέει).

Έτσι, την περασμένη εβδομάδα αποφάσισα ότι τα παιδιά δεν άντεχαν άλλη βαρεμάρα κλεισμένα μέσα συνεχώς και κανόνισα να πάμε με μία φίλη στο μουσείο Ακρόπολης. Τα παιδιά είναι λίγο μικρά για να εκτιμήσουν τα εκθέματα, αλλά για αυτά ήταν μία βόλτα για να βιώσουν την ατμόσφαιρα ενός μουσείου και ενδεχομένως να αρπάξουν και κάποια πληροφορία στην πορεία. Πληρώσαμε μόνο 1 ευρώ το άτομο για είσοδο, και τα τέσσερα παιδιά ηλικιών από 3 έως 15 πέρασαν όλα δωρεάν.

Αποσπάσματα από τα σχόλια των παιδιών μου, ηλικίας 6 και 3:

«Κοίτα, μία σπασμένη στάμνα!»

«Κοίτα, ένα σπασμένο πόδι!»

«Κοίτα, ένα σπασμένο άλογο!»

«Κοίτα, ένα σπασμένο χέρι»


και ίσως πιο διασκεδαστικό απ'όλα...

«Κοίτα, έχει ένα ...»

Πήραμε ένα αναψυκτικό στο καφέ/εστιατόριο και, πρέπει να ομολογήσω, οι τιμές ήταν πάρα πολύ καλές. Πήραμε μία κόκα-κόλα, δύο ice-tea και τρεις φρεσκοστιμμένους χυμούς για 11 ευρώ. Ήμουν αδιάκριτη και κοιτούσα τι παράγγελνε ο κόσμος και θα έλεγα ότι οι κρύες σαλάτες και τα σάντουιτς έδειχναν πολύ οικονομικά και νόστιμα επίσης. Η φίλη μου υπολόγισε ότι ένα ζευγάρι θα μπορούσαν να πάνε κατά τις 6 ή 7 μμ, να μπουν, να χαζέψουν τα εκθέματα και μετά να πάρουν ένα ποτήρι κρασί και μία σαλάτα ή σάντουιτς, καθισμένοι μπροστά στον Παρθενώνα, και όλο αυτό θα τους κόστιζε λιγότερο από 10 ευρώ. Όχι το άτομο... συνολικά!

Φυσικά και εγώ και αυτή έχουμε μικρά παιδιά, επομένως ήταν ωραίο να ονειρευόμαστε ότι κάνουμε πολιτισμένα πράγματα με το χρόνο μας, ενήμερες του ότι κατά πάσα πιθανότητα κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!

Εδώ κάπου κλείνω. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να γράψω πάλι μέχρι να βρεθώ στο Ναύπλιο. Ο ΟΤΕ μας διαβεβαιώνει ότι θα έχουμε τηλέφωνο στο σπίτι πριν καν μετακομίσουμε σ'αυτό, και ότι θα έχουμε ίντερνετ δύο μέρες αργότερα. Άρα θα σας ξαναδώ σε κανένα εξάμηνο!!! Αστειεύομαι. Θα έχουμε το iPhone του Αλέξη.

Ciao.............

10 comments:

  1. Πρώτα από όλα περαστικά και μετά καλό κουράγιο στο πακετάρισμα. Όσο για το ίντερνετ και εγώ σε κανένα εξάμηνο σε βλέπω;-) Ας ελπίσουμε ο ΟΤΕ να μας εκπλήξει όλους! Με το καλό η μετακόμιση και εύχομαι να τακτοποιηθείτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!

    ReplyDelete
  2. Κατ΄αρχήν περαστικά σου και καλή συνέχεια στη μετακόμιση...όσο για το ίντερνετ από προσωπική πείρα σου λέω ότι θα σου πάρει 3-4 μέρες...
    Με το καλό να εγκατασταθείτε και περιμένουμε νέα σου σύντομα!

    ReplyDelete
  3. Περαστικά, περαστικά!!!
    Καλό κουράγιο, εύχομαι όλα να πάνε καλά, με όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία και σύντομα να έχουμε νέα σου!

    ReplyDelete
  4. Περαστικά!
    Τα παιδιά λένε πάντα τα καλύτερα σχόλια!

    ReplyDelete
  5. Περαστικά καλό μου.. ατυχής η στιγμή να αρρωστήσεις.. Δεν ήξερες δεν ρώταγες?? χαχα ολα καλά θα πάνε.. μην ανυσυχείς.. εμείς εδω θα φυλάμε τα μπόσικα και όποτε ξεκλέβεις λίγο χρόνο να μας λές τα νέα σου...φιλιά και περαστικούλια.. Το νου σου μακριά απο τα παιδιά...

    ReplyDelete
  6. περαστικούλια, πως να αντέξεις η δόλια, με τέτοια ζέστη και τόση δουλειά προφανώς κάπου την "άρπαξες" ιδρωμένη.
    δεν έχει σημασία που είναι μικρά, έτσι θα συνηθίσουν να πηγαίνουν σε μουσεία, σιγά-σιγά θα μπορέσουν να εκτιμήσουν την αξία όσων βλέπουν

    μάλλον γρήγορα θα έχεις τηλέφωνο, με τον ΟΤΕ τελειώνεις γρήγορα με τέτοιες συνδέσεις, εγώ δεν είχα πρόβλημα και πολλοί γνωστοί επίσης.

    εύχομαι να συνέλθεις και να τελειώσει επιτέλους αυτή η μετακόμιση, καλό κουράγιο

    ReplyDelete
  7. περαστικά !! καλή δύναμη και με το καλό στο καινουργιο σπιτικό σου. Περιμένουμε να μας μεταφέρεις εκει νοερά μόλις ετοιμαστείς !!!!

    φιλια πολλά

    ReplyDelete
  8. Καλημέρα και καλώς σε βρήκα. Εύχομαι όλα είναι περαστικά και με το καλό στο καινούργιο σου σπιτικό!!

    ReplyDelete
  9. Hi! Liz,
    Γραφεις πολυ εξυπνα και μου αρ'εσει πολυ το blog σου.Χαιρομαι που σε γνώρισα και γραφω ελληνικα.i joined you! My blog στην περιπτωση που βρεις ευκαιρεία να με γνωρίσεις cutand-dry.blogspot.com
    Να εισαι πάντα καλά

    ReplyDelete
  10. I follow you.Pls if you wish, follow me

    ReplyDelete