Tuesday, February 19, 2013

Καρδιές από sticky toffee pudding

Όποιος δεν του αρέσει το sticky toffee pudding, να σηκώσει το χέρι. Μάλιστα, αυτό περίμενα κι εγώ.


Την τελευταία φορά έλεγα ότι κάνω δίαιτα. Αυτά οπωσδήποτε δεν είναι διαίτης. Όμως για καιρό τώρα ήθελα να φτιάξω sticky toffee pudding και στο κάτω κάτω όλοι χρειάζονται ένα διάλειμμα από τη δίαιτά τους, έτσι; Τουλάχιστον αυτό μονολογούσα καθώς καταβρόχθιζα ένα από αυτά.


Όταν δεν έχω μια συγκεκριμένη συνταγή για κάποιο παραδοσιακό γλυκό, συνήθως βρίσκω διάφορες εκδοχές στο google και κατόπιν ανακατεύω ό,τι στοιχεία νομίζω ότι θα βγάλουν καλύτερη γεύση ή αυτά που είναι απλούστερα στην παρασκευή. Βρήκα αυτές τις συνταγές του BBC Food, του Jamie Oliver (προσπαθήστε να μην κοιτάξετε τις θερμιδικές πληροφορίες εδώ) καθώς και της Nigella και, αφού τις κατάλαβα στα βασικά τους σημεία, έκανα δοκιμή.


Δεν πρόσθεσα καθόλου μπαχαρικά στο μίγμα, κι εδώ είναι το εκπληκτικό με το sticky toffee pudding: οι χουρμάδες προσθέτουν τέτοια καταπληκτική γεύση. Αν δεν το'χετε δοκιμάσει ποτέ, ίσως να απογοητευτείτε λίγο από την όψη των χουρμάδων κατά την προετοιμασία. Όσο άσχημοι κι αν φαίνονται μην αποθαρρύνεστε, θα βγουν φανταστικοί.


Είχα κατά νου να φτιάξω κάτι για την επέτειό μας σε λίγες μέρες όταν τα έφτιαξα σε σχήμα καρδιάς, οπότε τα έψησα λίγα λεπτά περισσότερο απ'ό,τι θα χρειαζόταν αν επρόκειτο να φτιάξω ταψί. Για να εξασφαλίσω ότι θα βγουν απ'τις φόρμες χωρίς πρόβλημα.

Μου πέρασε η σκέψη να δοκιμάσω τη συνταγή σε cupcake αλλά τελικά είπα όχι. Πρόκειται για παραδοσιακό γλυκό και πρέπει να σερβιριστεί ζεστό με χτυπημένη κρέμα ή, ακόμα καλύτερα, παγωτό.


Ευτυχώς για τη δίαιτά μου, έφτιαξα μόνο μισή συνταγή. Όχι ότι θα τον πείραζε τον Αλέξη αν θα'πρεπε να καταναλώσει όλο το υπόλοιπο. Όσο για την επέτειό μας, δεν είμαι βέβαιη ότι έχω την όρεξη να ασχοληθώ. Μου μένουν λίγες μέρες να αποφασίσω.

1 comment: