Thursday, February 23, 2012

Κέικ 21ης επετείου!


Να'μαστε πάλι λοιπόν ένα χρόνο μετά και είπα να φτιάξω ένα super κέικ. Όχι ότι δεν τρώμε κέικ ποτέ ή τίποτα τέτοιο δηλαδή. Εδώ και πολύ καιρό διαβάζω το blog της Gesine. Τρελαίνομαι για τα κέικ και τις άλλες λιχουδιές που φτιάχνει. Η αγάπη με την οποία τα φτιάνει δεν κρύβεται.

Μου πήρε ώρα να αποφασίσω το κέικ που θα μου έδινε την έμπνευση˙ αν δείτε το blog της θα καταλάβετε τι εννοώ˙ τόση λιχουδιά. Λέω έμπνευση γιατί είπα να ακολουθήσω τις γενικές γραμμές μάλλον παρά την ίδια τη συνταγή. Επίσης, αν πω εμπνεύστηκα τότε μπορώ να κατηγορήσω μόνο τον εαυτό μου αν οι τρομεροί αυτοσχεδιασμοί μου αποτύχουν. Όπερ και έγινε.

Ρίξτε μια ματιά στο κέικ της Gesine.

Χρησιμοποίησα δικές μου συνταγές για τα μέρη του κέικ. Ένα απλό σπογγοκέικ χωρίς λιπαρά για τη βάση και το πάνω μέρος καθώς και για το σπιράλ σοκολάτας. Χρησιμοποίησα ganache, κρέμα και βουτυρόκρεμα, όπως κάνει και η Gesine στη συνταγή της. Το δικό μου βγήκε αρκετά μικρότερο, 15 εκατοστά, που δεν ήταν κακό. Ό,τι χρειάζεται για τους τέσσερίς μας.


Επίσης έκλεψα λίγο με τις καρδιές στο πλάι. Χρησιμοποίησα τη φόρμα μου και τελικά έβαζα τον Αλέξη να γράψει το “Love” από πάνω. Εγώ δεν γράφω όμορφα ούτε με μολύβι!


Όταν το κόψαμε, τα προφανή συμπεράσματα ήταν ότι 1) έπρεπε να έχω βάλει περισσότερη κρέμα ανάμεσα στο ρολό του κέικ, ώστε να 'γράψει' περισσότερο˙ στο κάτω-κάτω, το εντυπωσιακό στοιχείο αυτού του κέικ ήταν οι κατακόρυφες ‘στρώσεις’ και 2) η συνταγή που χρησιμοποίησα μου έδωσε ένα κέικ τόσο σπογγώδες που ήταν αδύνατο να κάνω καθαρή τομή με το μαχαίρι. Με λίγα λόγια, αν θέλετε να έχετε το αποτέλεσμα της Gesine... ακολουθήστε τη συνταγή της!


Κάποια στιγμή η λέξη ‘συντρίμια’ μας ήρθε στο μυαλό, ειδικά καθώς γραφόταν το “Love” καθώς και όταν το έκοψα και το κομάτι δεν στεκόταν με τίποτα όπως έλπιζα. Τέλος πάντων, η γεύση ήταν τέλεια και μας έμεινε και μισό μπωλ ganache για αργότερα!

Καλή μας επέτειο λοιπόν!


Liz Cupcakes

Thursday, February 16, 2012

Θερμόμετρα―οι νικήτριες


Τα έξι θερμόμετρα παίρνουν οι:

1. Παναγιώτα Κοτσιοπούλου,
2. Ρίτα Ζηκίδου,
3. “Korina”,
4. “Timos Tetoros”,
5. “Didepux”, και
6. “Νατάσα” (σχόλιο στο blog-Feb 15, 2012 01:26 PM)

Η Ολίβια έβγαλε τις συμμετοχές που κέρδισαν. Ήταν τελείως επιστημονική μέθοδος.


Αν κερδίσατε: παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Ευχαριστούμε όλες/όλους για τη συμμετοχή!

Έχετε το νου σας για περισσότερα δωράκια σύντομα!

Saturday, February 4, 2012

Liz's Cupcakes & iCandy ― Δώρο

Τα Liz's Cupcakes και η iCandy ικανοποιούν όλες τις γλυκές σας λιγούρες!


Τις επόμενες 10 ημέρες θα επιδεικνύουμε ένα καροτσάκι της iCandy στα Liz's Cupcakes! Στη βιτρίνα μας έχουμε ένα iCandy Peach με πολλά baby cupcakes :D Τέλειο για αγόρια και κορίτσια!


Η Mobo μας πρόσφερε δωράκια για τους πελάτες μας και ποτέ δεν λέμε όχι! Στο café μας έχουμε μια γκάμα από τα πιο λαχταριστά χνουδωτά παιχνιδάκια καροτσιού και τα προσφέρουμε σε πελάτες μας με μωρά.
Επίσης δίνουμε 6 ψηφιακά θερμόμετρα (αξίας €40 το καθένα).


Αφήστε τα στοιχεία σας στο café, ή γράψτε ένα σχόλιο ανά άτομο, εδώ ή στη σελίδα μας στο facebook για να συμμετέχετε. Βεβαιωθείτε ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Θα επιλέξουμε 6 από εσάς για να λάβετε ένα στις 16 Φεβρουαρίου (μπορούμε να τα ταχυδρομήσουμε μόνο σε διευθύνσεις εντός Ελλάδας).Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε μας όταν έρθετε, ή δείτε μόνοι σας. Η iCandy είναι Βρετανική και κατασκευάζει εξαιρετικά ευέλικτα καροτσάκια. Αυτό που έχουμε είναι τόσο καλό που μπαίνω στον πειρασμό να παίξω με κούκλες :D

Liz Cupcakes