Monday, September 20, 2010

Η νικήτρια είναι...

Αφού ανεβάσαμε την ανάρτηση για το δώρο και άρχισα να διαβάζω τα σχόλιά σας συνειδητοποίησα ότι είχα κάνει μια παρόμοια ερώτηση πριν λίγους μήνες με ένα άλλο δώρο! Για να δείτε πόσο τα'χω χαμένα αυτές τις μέρες! Όπως συνήθως, η ερώτησή μου είχε σκοπό :P

Χωρίς άλλη καθυστέρηση λοιπόν ας δούμε ποια θα φτιάχνει τέλεια καρυκευμένα πιάτα με τους νέους της μύλους.

Είχαμε 34 σχόλια (μην ξεχάσετε να μετρήσετε και στις δύο γλώσσες του blog αν μετράτε).

Η νικήτρια είναι η Μαρία:

Συγχαρητήρια! Στείλε μας email για το πού πρέπει να στείλουμε το δώρο σου :)

Χαρούμενα αλέσματα.

Liz Cupcakes

Saturday, September 11, 2010

Cupcakes παραλία ― Δώρο


Τις τελευταίες εβδομάδες δεν έψησα πολλά cupcakes. Η ζέστη ήταν τόση και δεν έχουμε κλιματισμό στην κουζίνα του σπιτιού. Αυτά τα έφτιαξα για πλάκα. Τα διακόσμησα με λιχουδιές από το τοπικό καραμελάδικο.




Αυτή την εβδομάδα ξεκινήσαμε να οργανώνουμε τις εργασίες στο café. Ελπίζουμε να αρχίσουμε τη δουλειά νωρίς την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης τα παιδιά θα είναι πίσω στο σχολείο και θα είμαστε σε φθινοπωρινή ρουτίνα και πάλι. Τρεις μήνες σχολικές διακοπές είναι πολύς χρόνος.

Προχθές πετάχτηκα στο Cookshop. Ήθελα να βρω ένα δωράκι. Τώρα που όλοι έχουν επιστρέψει στην κανονικά ζωή με σχολεία και δουλειές είπα θα ήταν ωραίο να έχουμε κάτι να μας ανεβάσει!


Έχω αυτούς τους μύλους αλατοπίπερου στο μάτι από καιρό. Είναι ΤΡΟΜΕΡΟΙ. Σα λαγουδάκια. ΠΟΛΥ χαριτωμένοι.


Αυτό που τους κάνει ακόμη καλύτερους είναι ότι έχουν και μαγνήτη! Μπορούν να τοποθετηθούν στο ψυγείο ή άλλη μεταλλική επιφάνεια στην κουζίνα σας.

Θέλετε να τους αποκτήσετε; Αν ναι, αφήστε το σχόλιό σας λέγοντάς μου πόσο συχνά κερνάτε τον εαυτό σας ή άλλους κάτι για την κουζίνα; Και δεν εννοώ φαγητό ή αλκοόλ :P

Έχετε μέχρι το ερχόμενο Σάββατο τα μεσάνυχτα να αφήσετε το σχόλιό σας.

Liz Cupcakes


Sunday, September 5, 2010

Με ικανοποίηση σας ανακοινώνουμε...


Όσο όλοι είσαστε στις διακοπές σας εμείς δουλεύαμε.

Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι αυτή η μέρα δεν θα έφτανε ποτέ. Επιτέλους βρήκαμε και υπογράψαμε το χώρο για το café!

Μετά την πρώτη απογοήτευση που είχαμε, με τον ιδιοκτήτη που έδωσε το ακίνητό του σε κάποιον άλλον την ημέρα που θα κλείναμε, χάσαμε άλλες πέντε εβδομάδες σε διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες ενός άλλου ακινήτου, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσουμε ότι ποτέ δεν θα φτάναμε σε συμφωνία μαζί τους. Αν μου λέγατε πριν ένα χρόνο, όταν πρωτομετακομίσαμε εδώ, ότι ακόμη δεν είχα ανοίξει το café μου, δεν θα σας πίστευα.

Ειλικρινά, μετά απ'όλα αυτά μου'ρχόταν να τα παρατήσω. Μα ήταν στ'αλήθεια δυνατό να είναι τόσο δύσκολο να βρεις χώρο για να ανοίξεις; Αυτά συνέβησαν τέλη Ιουλίου. Πήραμε δυο μέρες άδεια για να ηρεμήσουμε και να επαναξετάσουμε τις επιλογές μας.

Την επόμενη εβδομάδα αφήσαμε τα παιδιά στους συγγενείς μας και βγήκαμε στον καυτό Αυγουστιάτικο ήλιο να ξαναρχίσουμε το ψάξιμο. Το τελευταίο ακίνητο που είδαμε μας φάνηκε τέλειο για τις ανάγκες μας και υπογράψαμε. Δεν θα ήταν αρκετό να πω ότι ανακουφίστηκα.


Θα προσπαθήσω να απαντήσω μερικές από τις ερωτήσεις που φαντάζομαι ότι θα έχετε.

Πού είναι;

Δυστυχώς ΔΕΝ βρίσκεται εντός της παλαιάς πόλης. Αυτό ήταν κάτι που μας απογοήτευσε λιγάκι. Οι νόμοι αδειοδότησης στην παλαιά πόλη το καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί κατάλληλος χώρος όπου επιτρέπεται όχι μόνο η πώληση αλλά και η παρασκευή. Ύστερα από πολλή σκέψη αποφασίσαμε ότι δεν έχουμε το περιθώριο να περιμένουμε να βρεθεί κάτι κατάλληλο και εντός του προϋπολογισμού μας.

Όπως ανέφερα ήδη, την προηγούμενη φορά είχαμε προσπαθήσει να κλείσουμε ένα μικρό χώρο κοντά στην παλαιά πόλη αλλά τελικά δεν έγινε. Επεκτείναμε την αναζήτηση σε μερικούς άλλους δρόμους που δεν είχαμε εξετάσει προηγουμένως και τότε ήταν που πετύχαμε το σωστό σημείο. Ακριβώς κάτω από το Παλαμήδι! Να τι βλέπετε όταν το κοιτάξετε από την πόρτα μας:


Πού ακριβώς;

Η ακριβής διεύθυνση είναι: 25ης Μαρτίου 13. Για εσάς που γνωρίζετε λίγο την περιοχή, η 25ης Μαρτίου είναι ο δρόμος που σας φέρνει στο Παλαμήδι (αν πάτε με αυτοκίνητο και αποφύγετε τα 1000 σκαλοπάτια). Είναι επίσης ο δρόμος προς την όμορφη παραλία της Καραθώνας. Οι περισσότεροι ντόπιοι γνωρίζουν το δρόμο και οι επισκέπτες περνούν από εκεί για να δουν τα αξιοθέατα ή να πάνε για μπάνιο. Ακόμη και η διαδρομή του μικρού τρένου που κάνει ξενάγηση στο Ναύπλιο περνά από εκεί˙ τώρα απομένει να τους πείσουμε να κάνουν μια στάση :Ρ

Δείτε το Χάρτη

Δεν έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο μελλοντικά να αποκτήσουμε μια δεύτερη τοποθεσία στην παλαιά πόλη, όμως για την ώρα εστιάζουμε στην ανακαίνιση και να αρχίσουμε να φτιάχνουμε cupcakes το συντομότερο!

Απαιτείται πολλή δουλειά;


Ο χώρος είναι σε καλή κατάσταση αλλά η προηγούμενη επιχείρηση ήταν ψητοπωλείο οπότε, φυσικά, για να το μετατρέψουμε θα υπάρχουν πολλά να γίνουν. Πρέπει να διαχωρίσουμε το χώρο, να φτιάξουμε το παρασκευαστήριο και τους χώρους υγεινής, και, φυσικά, να διακοσμήσουμε. Οι Πεθεροί μου έχουν ήδη προσφέρει το χρόνο και την εμπειρία τους και εκτός αυτού δέχομαι εθελοντές :P

Ποιό είναι το επόμενο βήμα;

Περιμένουμε να ολοκληρωθούν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες προτού σας ενημερώσουμε. Έχουμε την προ-έγκρισή μας από το Δήμο και μόλις ολοκληρώσαμε και τη διαδικασία με την εφορία. Τώρα είμαι ατομική επιχείρηση :-)

Άρα, πότε θα ανοίξετε;

Καλή ερώτηση. Έχουμε μια ημερομηνία κατά νου όμως έχω μάθει ότι το να θέτω προθεσμίες συνήθως καταλήγει στο να με προσπερνούν και να με πιάνει κατάθλιψη! Όταν θα ξέρουμε θα ξέρετε κι εσείς!

Θα καταγράφουμε τη μεταμόρφωση του χώρου στο blog. Φυλαχτείτε, λοιπόν, απ'τη σκόνη, πιάστε τα πινέλα σας και παραμείνετε συντονισμένοι!

Liz Cupcakes