Sunday, March 28, 2010

Ποδιά ― Νικήτρια

Χαίρομαι που στους περισσότερους άρεσε η ποδίτσα. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι φοράτε ποδιά πού και πού, έστω και αν είναι μόνο και μόνο για να καλύψετε τα καλά σας πριν εμφανιστούν οι καλεσμένοι σας!

Η νικήτρια της ποδιάς είναι με το Σχόλιο Νο. 7! Συγχαρητήρια Κατερίνα! Θα επικοινωνήσω για να μάθω πού πρέπει να τη στείλω.



Στο café μας (και ενδεχομένως και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα) θα έχουμε μια ποικιλία αντρικών, γυναικείων και παιδικών ποδιών για οποιονδήποτε θα ήθελε να αγοράσει για τον εαυτό του ή ως γλυκό δωράκι από το Ναύπλιο!


Στις διακοπές θα φύγουμε για λίγες μέρες. Σας αφήνω με αυτά τα πεντανόστιμα cupcakes σοκολάτας-πορτοκάλι, ίσα ίσα για να μην υποφέρετε από υπογλυκαιμία όσο θα λείπω!













Ίσως καταφέρω να ανεβάσω καμιά νέα ανάρτηση πριν επιστρέψουμε, μιας και θα μαγειρεύω όσο θα λείπουμε.


Τα λέμε μόλις γυρίσουμε. Θα έχουμε μπόλικα ενδιαφέροντα μέσα στον Απρίλιο αλλά αυτό το αφήνω για μόλις επιστρέψουμε. Μαντέψτε ελεύθερα μέχρι τότε!

Liz

Wednesday, March 24, 2010

Ενημέρωση & Δώρο

Απλώς ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ότι έχουμε μια-δυο καλές τοποθεσίες για το café. Πρέπει να τσεκάρουμε με τις αρχές αν επιτρέπεται η χρήση ως υγειονομικό κατάστημα, και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να κάνουμε την κίνηση.


Τις τελευταίες δύο βδομάδες μας απασχόλησαν κάποιες επείγουσες εξελίξεις και τώρα έφτασαν οι διακοπές. Προσπαθώ να παραμένω αισιόδοξη, όμως νιώθω ότι μας φεύγει ο χρόνος και ο στόχος μας για το άνοιγμα ξεγλιστρά.

Μπορούμε να κάνουμε μόνο ό,τι μπορούμε. Και τώρα, για το καλό μέρος...

Σκοπεύουμε να φοράμε χειροποίητες ποδιές (très-cute) στο café. Ανυπομονώ ειδικά να δω τον Αλέξη με μια απ'αυτές!

Έχω τρεις φίλες που είναι τέλειες μοδίστρες και επεξεργαζόμαστε μερικά σχέδια. Αν υπάρξει αρκετό ενδιαφέρον θα πωλούνται και από το café και ενδεχομένως και από το website όταν θα λειτουργεί κανονικά μετά το άνοιγμα.

Θα έχουμε ποδιές για άντρες, γυναίκες και παιδιά, αλλά για αρχή έχουμε απλώς δυο-τρεις για να σας δείξουμε πόσο ωραίες είναι. Με τον καιρό θα βελτιώσουμε τα σχέδια και την ποιότητα του υφάσματος.

Είπα να δωρίσω ένα από τα δείγματα. Αυτή τη γλυκιά ποδιά:


Είναι γυναικεία ποδιά, μισή. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση για την ποδιά για εσάς ή για κάποιον στη ζωή σας απλώς αφήστε ένα σχόλιο λέγοντάς μου αν φοράτε ποδιά στο μαγείρεμα.

Εγώ συνήθως φοράω όταν γνωρίζω ότι πρόκειται να γίνει μεγάλο χάλι στην κουζίνα, αν και κρίνοντας από το ότι πάντα γίνομαι χάλια όταν μαγειρεύω, θα έπρεπε να τη φορώ συνέχεια!

Έχετε μέχρι την Κυριακή το βράδυ για σχόλια!

Liz

Wednesday, March 17, 2010

Brownies

Τις προάλλες ψάχναμε στις φωτογραφίες μας και συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είχαμε καθόλου φωτογραφίες brownies. Πώς είναι δυνατόν, αφού τα έχω φτιάξει τόσες φορές τους τελευταίους μήνες; Δοκιμάζω διάφορες συνταγές για να αποφασίσω ποια μου αρέσει.


Για να μην τα πολυλογώ, όταν είδα ότι χρειαζόμασταν φωτομοντέλο brownies για προσθήκη στο 'μενού' μας είπα να διορθώσω την κατάσταση γρήγορα! Ιδού, cheesecake brownies. Χωρίς ούτε-μία θερμίδα!!!


Αυτό που είδα με τα brownies είναι ότι υπάρχουν χίλιοι τρόποι να φτιαχτούν. Ο καθένας έχει την αγαπημένη του έκδοση. Σε μερικούς αρέσει να είναι περισσότερο κέικ, ενώ άλλοι προτιμούν περισσότερο υγρό, αυτό που στα αγγλικά λέμε fudgy. Στο Smitten Kitchen έχουν αρκετά διαφορετικά είδη. Το γεγονός ότι δεν προλάβαμε να βγάλουμε φωτογραφίες μέχρι να τα φτιάξουμε ειδικά για τη φωτογράφιση είναι απόδειξη του πόσο υπέροχα είναι!



Έχω κάνει brownie cupcakes. Χρειάζεται όμως να βρείτε ειδική συνταγή γι'αυτό, επειδή αντίθετα με τις περισσότερες συνταγές κέικ οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για cupcakes, τα brownies απαιτούν ειδική μεταχείριση (μη ρωτάτε πώς το γνωρίζω αυτό :P).


Είναι φανταστικά αν τα ζεστάνετε και τα σερβίρετε με κρέμα ή παγωτό.

Liz

Sunday, March 14, 2010

Κριτσίνια

OK. Το ξέρω ότι έχω αργήσει πάρα πολύ με αυτή την ανάρτηση αλλά έπρεπε να προστεθώ κι εγώ στους fans της Κικής! Έλαβα το υπέροχο βιβλίο της "Μικρή κουζίνα ― ψωμιά & ζύμες" αμέσως μόλις κυκλοφόρησε.


Αμέσως έκανα τη συνταγή με τα ρολάκια κανέλας αλλά δυστυχώς έγιναν τόσο υπέροχα που τα φάγαμε όλα πριν τα φωτογραφήσουμε.

Οι οδηγίες της Κικής είναι ξεκάθαρες και ευκολονόητες και δεν αντιμετώπισα παρά ένα και μοναδικό προβληματάκι, το οποίο δεν σχετιζόταν καθόλου με την ίδια τη συνταγή αλλά μόνο με το γεγονός ότι το σπίτι μου ήταν πολύ κρύο για να φουσκώσει η ζύμη και έτσι έπρεπε να τη βάλω για λίγο στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία. Θα έπρεπε να το έχω σκεφτεί εξαρχής, αλλά τόσο είχα ενθουσιαστεί που θα δοκίμαζα τη συνταγή, δεν μου πέρασε απ'το μυαλό πόσο κρύο ήταν το σπίτι εκείνη τη μέρα!

Τελικά τις προάλλες κατάφερα να φτιάξω άλλη μια συνταγή απ'το βιβλίο. Αυτή τη φορά ήταν κριτσίνια. Σκέφτηκα ότι ήταν καλή ευκαιρία να φτιάξω κάτι με τα παιδιά, ειδικά αφού είχα παρακολουθήσει την Κική να τα φτιάχνει στο τηλεοπτικό της ντεμπούτο το προηγούμενο βράδυ.


Φτιάξαμε τα κριτσίνια με τη φέτα/μπύρα καθώς και αυτά με παπαρουνόσπορο που έφτιαξε και η Κική στην εκπομπή! Τα παιδιά πέρασαν υπέροχα. Τα κριτσίνια ψήθηκαν γρήγορα, και τα παιδιά μουρλάθηκαν να τα ρολλάρουν και να τους δίνουν το σχήμα τους. Για να μην αναφέρω πόσο ωραίο ήταν μετά που τα έτρωγαν μόλις βγήκαν. Ψήνονται γρήγορα, που είναι άλλος ένας λόγος να τα φτιάξεις με τα παιδιά. Γρήγορο αποτέλεσμα με ελάχιστη προσπάθεια. Έφτιαξα επίτηδες δύο συνταγές ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να φαγωθούν όλα προτού φωτογραφηθούν.


Είχε μείνει λίγη φάβα που έφτιαξα για το μεσημεριανό εκείνης της μέρας, η οποία έγινε πολύ καλό ντιπ!


Αν λοιπόν ακόμη δεν έχετε αγοράσει το βιβλίο, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν θα το μετανιώσετε. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πού θα το βρείτε στο μπλογκ της Κικής - Μικρή κουζίνα.

Liz

Tuesday, March 9, 2010

Cupcake pops

Πέρσυ έφτιαξα cake balls και έγραψα γι'αυτά εδώ.

Η έμπνευση μου ήρθε από την Bakerella. Ήθελα να ξαναδοκιμάσω, κι αυτή τη φορά δοκίμασα τα cupcake pops.



Είχα πάλι τους περιορισμούς του τι υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά εδώ, πάντως πιστεύω ότι έγιναν αρκετά όμορφα.




Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Ένα κέικ σε ξυλάκι είναι πολύ πιο ελκυστικό για τα παιδιά από ό,τι το ίδιο πραγματάκι αλλά όχι πάνω σε ξυλάκι!

Τείνουν να χρειάζονται μπόλικο χρόνο. Δεν είμαι σίγουρη ότι θα μπορώ να τα έχω στο café καθημερινά. Ίσως να είναι από αυτά που θα γίνονται επί παραγγελία!


STOP PRESS: Η Bakerella μόλις ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει βιβλίο. Είμαι βέβαιη ότι θα είναι γεμάτο με καταπληκτικές ιδέες με cake-pops. Σκοπεύω να το'χω στα χέρια μου αμέσως μόλις εκδοθεί!

Friday, March 5, 2010

Είναι η blogo-επέτειός μας!

Ξεκινήσαμε αυτό το blog πέρσυ το Μάρτιο, αφού είχαμε αποφασίσει να αφήσουμε πίσω την Αθήνα και να μετακομίσουμε στο Ναύπλιο με τα παιδιά μας για μια απλούστερη ζωή. Βρισκόμαστε σε αυτό που καμιά φορά φαίνεται να μην τελειώνει ποτέ, τη φάση προετοιμασίας του café μας εδώ. Είπαμε να τηρήσουμε ένα αρχείο της διαδικασίας, τόσο για εμάς όσο και για τους μελλοντικούς μας πελάτες! Μερικές φωτογραφίες από το περασμένο 12μηνο:

Αρχίσαμε με την αναζήτηση σπιτιού για να μείνουμε και πολλές δοκιμές συνταγών!

Τον Ιούνιο βρήκαμε σπίτι, και τον Ιούλιο κάναμε ένα μικρό αποχαιρετιστήριο πάρτυ για τα παιδιά.

Κατά τον Σεπτέμβριο αρχίζαμε να μπαίνουμε σε μια σειρά και να απολαμβάνουμε τη φιλοξενία γειτόνων και φίλων.


Ο Οκτώβριος μας έφερε το γάμο του μικρότερου αδελφού του Αλέξη και την πρόκληση των πάνω από 700 cupcakes για το κέρασμα των καλεσμένων τους.





Το τέλος Νοεμβρίου μας ξάφνιασε με το άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Τους τελευταίους λίγους μήνες τελειοποιούμε προϊόντα και συνταγές, και βελτιώνουμε τη φωτογράφιση, και αυτό περιέλαβε όλων των ειδών νοστιμιές.







Το 'Φτιάχνοντας το cupcakes.gr' έκλεισε τον πρώτο του χρόνο! Πώς περνάει ο καιρός! Είχα το προσωπικό μου blog από το 2005, αλλά δεν μπορώ παρά να νιώθω μια αίσθηση ικανοποίησης με αυτό το blog, ειδικά τώρα που πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στο στόχο μας να ανοίξουμε το café και στ'αλήθεια να φέρουμε τα cupcakes 'από την κουζίνα μας στο τραπεζάκι του καφέ σας!' Σας ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες που μας συνοδεύετε σε αυτή την εμπειρία!

Liz & Alex

Wednesday, March 3, 2010

Υπόλοιπα

Μπήκε ο Μάρτιος ήδη. Λέω να σας δείξω μερικά από τα υπόλοιπα πράγματα που έψησα και μαγείρεψα τον Δεκέμβριο και Ιανουάριο, προτού παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους!

Πρώτα πρώτα, ιδού μερικά cupcakes. Μπόλικα cupcakes.







Έφτιαξα επίσης αυτή τη μαρμελάδα πορτοκάλι. Μας έδωσαν μια αρκετά μεγάλη ποσότητα βιολογικών πορτοκαλιών, και μια που η συνταγή που χρησιμοποίησα απαιτεί βράσιμο ολόκληρου του πορτοκαλιού, σκέφτηκα ότι έπρεπε να γίνει με βιολογικά πορτοκάλια.



Πρόσω ολοταχώς τώρα (ελληνικά: fast forward) πριν από δυο βδομάδες, όπου μου έδωσαν λεμόνια. Είπα να δοκιμάσω να φτιάξω λίγο limoncello. Το έχω βάλει να γίνεται. Χρειάζεται χρόνο όμως, και έτσι θα σας ενημερώνω σχετικά με το πώς εξελίσσεται. Νομίζω θα πάει πολύ με βουτυρόκρεμα.

Εξακολουθούμε αυτή την εβδομάδα να αναζητούμε πιθανές τοποθεσίες για το café. Είναι μια πολύ διαφωτιστική εμπειρία.

Μακάρι να υπήρχαν πιο ενδιαφέροντα πράγματα να σας αναφέρω, αλλά αυτά έχω για την ώρα.

Liz