Friday, March 13, 2009

Πειραματισμοί

Την εβδομάδα που μας πέρασε δοκίμασα μία νέα διακόσμηση σοκολάτας. Είναι με συμπυκνωμένο γάλα. Δεν έγινε όπως ακριβώς λέει το μπλογκ από όπου πήρα τη συνταγή. Έπρεπε να είναι πηχτή και λίγο σπογγώδης, αλλά η δικιά μου τελικά παραήταν ρευστή για να κάνω ό,τι σκόπευα με αυτήν. Ίσως δεν μετέτρεψα σωστά τις μεζούρες, ή ίσως δεν μέτρησα προσεκτικά. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να υπολογίσεις συμπυκνωμένο γάλα. Η γεύση ήταν καλή.

Τέλος πάντων... κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις.

Τώρα έχω brownie cupcakes σοκολάτας στο φούρνο και ελπίζω να βγουν εντάξει. Μυρίζουν υπέροχα. Ελπίζω να κάνω τη συνταγή με κοματάκια σοκολάτας αυτό το σαββατοκύριακο, και να τα φωτογραφίσουμε.

Ενημέρωση: Τα brownie cupcakes βγήκαν καταπληκτικά, και τα μπισκότα (cookies) άψογα. Οι φωτογραφίες τους σε κάνουν να θες να απλώσεις το χέρι και να αρπάξεις ένα. Το πρωινό φως τους δίνει μία αίσθηση "θέλω ένα για το πρωινό μου"...

Liz

Monday, March 9, 2009

Cupcakes καρότου ― ενημέρωση

Μάλιστα. Αυτά είναι όντως πολύ ωραία. Ετοίμασα μισή συνταγή η οποία ήταν αρκετή για 12 μεγάλα cupcakes. Χρησιμοποίησα το μίγμα μπαχαρικών που βρήκα στο ΑΒ, και παρόλο που μύριζε πιο πολύ κανέλα απ'ό,τι το αντίστοιχο στην Αγγλία, η γεύση ήταν μια χαρά. Νομίζω ότι αν είχε λίγο περισσότερο καρότο θα ήταν καλύτερο ακόμη. Η διακόσμηση από κρέμα τυριού ήταν άψογη.

Ξεκίνησα να φτιάχνω λίστες με τι πράγματα πρέπει να κάνω ανά εβδομάδα. Πράγματα για τα οποία πρέπει να μάθω και να καταφέρω.



Sunday, March 8, 2009

Cupcakes καρότου

Σήμερα δοκιμάζω cupcakes με καρότο. Μυρίζουν πολύ ωραία. Περισσότερα αργότερα.

Friday, March 6, 2009

Trying recipes




I have been making lots of lists and bookmarking lots and lots of recipes and sites that I think might be useful. I am working through some of them so I can take pics and draw conclusions on them.

Last night I tried Smitten kitchen's Chocolate and Hazelnut Biscotti. They turned out quite good even though I put too much egg in. I halved the recipe but still put four eggs in instead of two. Oops. My eggs were probably smaller anyway I think because the dough was nowhere near as soft as Deb describes in her recipe. I also didn't have enough hazelnuts and I can tell that they would have been a lot tastier with the full amount.

All in all, I would describe them as a possible keeper.

Wednesday, March 4, 2009

cupcakes.gr

Αυτό το blog είναι για να καταγράφω τις ιδέες μου. Ευελπιστώ να ξεκινήσω επιχείρηση εδώ στην Ελλάδα φτιάχνοντας cupcakes. Απομένει να αποσαφηνιστεί το πότε, πού και πώς. Αυτή τη στιγμή πετούν διάφορες ιδέες στο μυαλό μου και προσπαθώ να τις ξεδιαλύνω και να τις κάνω να βγάζουν κάποιο νόημα.


Οι φωτογραφίες που έχω ανεβάσει σήμερα είναι από το κινητό μου τηλέφωνο και πολύ χαμηλής ποιότητας (συνήθως θολές).